Eğlence

Apple yeni müzik servisi için Drake, Pharrell Williams ve David Guetta’nın DJ’lik yapmasını istiyor

drake-010615-1

Apple’ın yenilediği çevrim içi müzik servisini 8 Haziranda düzenleyeceği WWDC 2015 açılış etkinliğinde görücüye çıkarması bekleniyor. The New York Post’un haberine göre, Cupertino merkezli şirket yeni müzik servisinde ünlü müzisyenler Drake, Pharrell Williams ve David Guetta’ya konuk DJ olarak yer vermek istiyor. Dedikoduların doğruluğu konusunda henüz bir açıklama gelmese de, bu isimlerin eklenmesi durumunda Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi, eski BBC Radio 1 programcısı Zane Lowe dışında popüler isimlere kavuşmuş olacak.

Apple’ın yeni müzik servisini geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı Beats Music’in üstüne inşa etmesi bekleniyor. Ancak Apple ile plak şirketleri arasında gerçekleşen görüşmelerde somut bir anlaşmaya varılamadığı iddiaları da sıklıkla dile getiriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinde Apple’ın önemli plak şirketlerinden Universal Music Group ile anlaşamadığına dair haberler gündeme gelmişti. Apple’ın plak şirketlerine Spotify ve YouTube gibi platformlardaki varlıkları nedeniyle baskı yaptığına dair iddiaların anlaşmaya varılamamasında etkili olduğu düşünülüyor.

The New York Post’un haberinde Apple’ın ilk üç ay boyunca yeni çevrim içi müzik servisinin ücretsiz denenmesine izin vereceği belirtildi. Şirketin bu süre zarfında plak şirketlerinden müzik haklarını ücretsiz vermelerini istediği de iddialar arasında yer alıyor.

Apple’ın servisinin tanıtımını popüler müzisyenlerle yapma isteği, akıllara Jay-Z’nin çevrim içi müzik servisi Tidal’ın tanıtımı için izlediği yolu getiriyor. Drake, Pharrell Williams ve David Guetta ikna edilemese bile Apple’ın ünlülerle çalışmaktan vazgeçmeyeceği düşünülüyor. The New York Post’un haberinde, Apple’ın Drake ile birlikte çalışmak için 19 milyon dolar ödeyebileceği iddiası da yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER