Teknoloji

iTunes Connect 22-29 Aralık tarihleri arasında kapalı olacak

itunes-app-store-indir-buton-191114

Apple geliştiricilere gönderdiği bir e-posta iletisiyle iTunes Connect’in 22 Aralık ile 29 Aralık tarihleri arasında kapalı kalacağını açıkladı. Bu zaman zarfında geliştiriciler yeni uygulama, uygulama güncellemesi veya uygulama içi satın almaların App Store’da yer alması için isteklerini gönderemeyecekler. iTunes Connect, Uygulama Yükleyicisi, iOS için iTunes Connect ve TestFlight Beta Test araçları da kapalı olacak.

iTunes Connect’in yıl sonu tatil döneminde kapalı kalması bir gelenek hâline geldi. Apple bu şekilde yıl boyunca uygulama taleplerini incelemekten yorulan çalışanlarına nefes alma fırsatı tanıyor. Geliştiriciler de iTunes Connect’in yıl sonunda kapalı olduğunu biliyor, bu nedenle 22 Aralık tarihine kadar birçok yeni uygulamayı veya güncellemeyi görmeyi bekliyoruz.

Apple geliştiricilere 22 Aralık ve 29 Aralık tarihleri arasında uygulama yayını veya fiyat değişikliği planlamalarının yapılabileceğini söyledi, ancak bunlar için gerekli olan planlama, kayıt veya onayların 18 Aralık tarihine kadar yapılması gerektiğini de hatırlattı. Şu anda TestFlight Beta Test aracında uygulamalarını test eden geliştiriciler veya uygulamaların ön sürümlerini test etmek için davet edilen kullanıcılar kapanmadan etkilenmeyecek.

Hem App Store hem de iTunes Connect’in 30 Aralık tarihinden itibaren normal faaliyetlerine dönmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER