Teknoloji

İthal elektronik ürünlere ek gümrük vergisi geliyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00026

Türkiye’de satılmakta olan ithal elektrik-elektronik ürünlere ek vergi getirileceği, böylelikle yerli üretim ürünlere piyasa avantajı sağlanacağına dair haberler birkaç aydır çeşitli aralıklarla gündemde yer buluyordu. Görünüşe göre, bu uygulama hayata geçiyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bugün yaptığı bir açıklamayla önümüzdeki dönemde ithal elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini kaydetti. Ek verginin gelmesiyle birlikte, doğal olarak ithal edilen ürünlerin fiyatlarında artışın meydana gelmesi bekleniyor.

Zeybekçi, bakanlıktaki son 18 ayını değerlendirdiği basın toplantısında önümüzdeki bir ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacağını; elektrik, elektronik, cep telefonu, tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geleceğini kaydetti. Zeybekçi özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet, cep telefonlarının bulunduğunu, kimya grubu üzerinde de çalıştıklarını kaydetti.

Ek gümrük vergisinin gelmesiyle birlikte şu anda zaten fiyatları yüksek seyreden üst sınıf akıllı telefon gibi yoğun talep gören ürünlerin fiyatlarının daha da yukarılara çıktığını göreceğiz. Ayrıca TV, bilgisayar, vb. diğer ürünlerde de artışlar olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER