Teknoloji

İspanya’nın ilk akıllı telefon üreticisi Geeksphone sektörden çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

geeksphone-firefox-os-230413

“İspanya’nın ilk akıllı telefon üreticisi” unvanını taşıyan Geeksphone, yaklaşık altı yılın ardından mobil telefon pazarından çıkmaya karar verdi. Bugüne kadar altı cihaz tanıtan Geeksphone, “bir üretim zincirinin sonuna geldiğini” ve bundan böyle donanım üretmeyeceğini açıkladı. Şirket önümüzdeki dönemde elindeki her şeyi açık kaynak haline getirecek ve teknik destek birimini de açık tutacak.

Geeksphone’u bu kararı almaya iten nedenin ne olduğu bilinmese de, tüm süreci “metalaştırma” başlığı altında toplamak mümkün gözüküyor. Microsoft’un bile ucuz Android telefonlarla rekabette zorlandığı pazarda, Avrupalı küçük bir üretici için işlerin çok daha zor olduğunu belirtmek gerekiyor. Geeksphone’un kurucularından Rodrigo Silva-Ramos da yaptığı açıklamada mobil sektörünün büyük oyuncularına taş attı ve pek çoğunun inovasyon ve müşteri ihtiyacına yanıt vermeden bulundukları pozisyona eriştiklerini belirtti. Geeksphone, Mozilla’nın Firefox OS’teki donanım ortakları arasında yer alıyordu.

Geeksphone bünyesindeki mühendislerin bir kısmı önümüzdeki dönemde Silent Circle çatısı altında çalışacaklar. Silent Circle, ultra güvenli akıllı telefon Blackphone projesindeki taraflardan biri olarak adını duyurmuştu. Diğer mühendislerin ise Geeksphone’un giyilebilir teknoloji şirketli geeks!me’ye geçiş yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER