Teknoloji

Mobil cüzdan servisi ISIS terör örgütüyle karışmaması için adını Softcard olarak değiştirdi

softcard-030914

Ülkemizde IŞİD adıyla anılan radikal terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nden İngilizcede kısaca ISIS olarak bahsediliyor. Bu durum aynı adı taşıyan mobil cüzdan servisi ISIS’in adını değiştirmesine neden oldu. Uygulamanın geliştiricisi temmuz ayında yaptığı açıklamada yeni bir isim için çalışmaların sürdüğünü ve en kısa zamanda yeni ismin duyurulacağını belirtmişti.

Beklenen duyuru nihayet gerçekleşti ve ISIS’in adının Softcard olarak değiştirildiği açıklandı. Bu isim değişikliği uygulamanın günlük işleyişinde herhangi bir farklılık yaratmayacak, operatör destekli mobil ödeme özelliği olduğu gibi korunacak. Yeni ismiyle birlikte tasarımında da değişikliğe gidilen uygulamada minimalist logo ve farklı renkler dikkat çekiyor.

Uygulamanın mevcut kullanıcıları bu değişikliği birkaç hafta boyunca farkedemeyecek. Birkaç hafta sonra yapılacak güncelleme işlemiyle uygulama yeni markasına kavuşacak. Bu süre zarfında kullanıcılar uygulamayı herhangi bir farklılık veya sıkıntı olmadan kullanmaya devam edebilecek. İsim değişikliği sayesinde terörist grupla karıştırılmaktan kurtulan uygulama, yeni adında “card” kelimesinin geçmesi sayesinde meramını da daha iyi anlatabilecek.

Softcard CEO’su Michael Abbott, şiddetiyle insanları derinden yaralayan bir terörist organizasyonla aynı ismi paylaşmanın kendilerine rahatsızlık verdiğini bir kez daha dile getirdi ve yeni isimleriyle birlikte kategorilerini daha iyi tanımlayacak bir görsel kimliğe ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER