Teknoloji

iRobot’un yeni robot süpürgeleri güncellenen işletim sistemiyle temizliği kolaylaştıracak

irobot roomba

iRobot Roomba ailesine kısa bir süre önce standart temizlik işlerini yapması amacıyla görece uygun fiyatlı olan Combo j5+ ve Combo i5+ modellerini eklemişti. Şirketin amiral gemisi J7+ robot süpürgesini güncellemesi de fazla zaman almadı. iRobot, yeni temizlik robotlarıyla evi süpürmekten veya paspaslamaktan hoşlanmayanlara sevebilecekleri pek çok yeni özellik sunuyor.

J9+ iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yani iRobot modern Roomba cihazlarındaki çizgisini sürdürüyor. J9+ sadece süpürge yaparken, Roomba Combo J9+ hem süpürge hem de paspas yapabiliyor. Combo J9+ pislikleri otomatik olarak boşaltan ve robotu paspas sıvısıyla dolduran, yeniden tasarlanmış bir istasyon ile geliyor.

iRobot, seleflerine kıyasla daha güçlü motorlar taşıyan iki robot süpürgenin de kir, evcil hayvan tüyü ve döküntülerle “benzersiz bir hassasiyetle” mücadele ettiğini belirtiyor. Dört aşamalı temizleme sistemi birden fazla geçiş sağlıyor ve yeni eklenen ikili kauçuk fırçalar emiş gücünü bir adım yukarıya taşıyor ve gerektiğinde basınçlı fırçalamaya olanak tanıyor. Combo J9+, halı ve kilimleri süpürürken nem sızıntısını önlemek için paspas pedlerini otomatik olarak kaldıran bir motora sahip.

iRobot’un yeni robot süpürgelerindeki donanımsal değişiklikler iyi ve yararlı olsa da, aslan payını yazılımsal değişiklikler alıyor. Yeni iRobot Roomba’lar kutularından otomasyon ve verimliliği bir üst seviyeye taşımayı amaçlayan OS 7 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemi evin en kirli kısımlarını değerlendirmek ve bu konumları buna göre önceliklendirmek için önceki temizlik görevlerini takip etmek üzere özel bir algoritma kullanan Dirt Detective adlı bir araçla geliyor. Kısacası robotlar temizliğe en kirli odadan başlıyor.

Combo J9+ bir adım daha ileri gidiyor ve Dirt Detective, ne kadar kirli olursa olsun elektrikli süpürgeyi ve paspası banyoyu en son temizlemeye zorluyor. Ancak dileyen kullanıcılar temizlik rotasını manuel olarak da belirleyebiliyor.

Diğer yazılım iyileştirmeleri arasında Combo J9+’ın paspaslama sırasında mutfak gibi evin belirli bölümlerinden birden fazla geçiş yapmasını sağlayan SmartScrub özelliği yer alıyor. Kir ve lekeleri ortadan kaldırmak için bu konumlardaki fırçalama gücünü bile artırıyor. Bu aynı zamanda diğer yönde de çalışır, böylece parke zemini ve benzerlerini korumak için elektrikli süpürge daha temiz alanları daha az fırçalıyor.

iRobot Roomba ailesinin yeni üyeleri için ne ödemek gerekiyor?

iRobot Roomba J9+ ve Combo J9+ şimdiden ön siparişe çıkmış durumda. Sonbaharda kullanıcılarla buluşacak olan robot süpürgelerden J9+ 900 dolar, Combo J9+ ise 1400 dolar karşılığında satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER