Teknoloji

iPod’un mucidi Apple’dan ayrıldı

Teknoblog.com – The Wall Street Journal’ın haberine göre Apple iPod Departmanı’ndan sorumlu başkan yardımcısı Tony Fadell kişisel nedenlerden dolayı Apple’dan ayrıldı. Fadell “iPod’un babası” olarak tanınıyor ve iPhone’un geliştirme grubu içerisinde de yer alıyordu.

Wired dergisinde 2004 yılında çıkan bir yazıya göre, Fadell bağımsız çalışan, sözleşmeli bir donanım uzmanıydı ve kafasındaki iPod fikri ile Apple’ın kapısını çalmıştı. Tony Fadell’in amacı Napster’ın müzik satış servisini tamamlayacak bir MP3 oynatıcı oluşturmaktı.

Fadell kafasındaki bu fikri gerçekleştirmek için Philips’ten ayrıldı ve bağımsız çalışan bir eleman gibi piyasada dolaşmaya başladı. Kapısını çaldığı bütün firmalar ona olumsuz cevap verirken bir tek Apple O’nun fikriyle ilgilendi.

İlginç bir not vermek gerekirse, Fadell Apple’a katılmadan önce Real Networks ile de temas kurmuş ve kısa bir süre orada çalışmıştı. Eğer orada kalsaydı iPod’un tarihi kesinlikle çok farklı olurdu. O zaman da Apple şimdiki olduğu yerde acaba olur muydu?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER