Manşetler

Video: iPhone XR Şeffaf Kılıf Kutusundan Çıkıyor

iphone xr şeffaf kılıf kutu açılımı

iPhone XR’nin en önemli özelliklerinden bir tanesi mavi, mercan, sarı gibi farklı renk seçenekleriyle sunulması. Bu telefonlar, arka cam yüzeylerine eşlik eden tonlarda metal çerçeveleriyle oldukça çekici görünüyor. Doğrusu, bu telefonda kılıf kullanmak renklere ve tasarıma biraz haksızlık olurdu. Apple da bunun farkındaymış ki, iPhone XR’yi tanıtırken bu telefona özel iPhone XR Şeffaf Kılıf ürününü de duyurmuştu.

Şeffaf Kılıf yurt dışında iPhone XR’nin piyasaya çıkışına yetişmemiş olabilir. Ancak Türkiye’de, iPhone XR ile hemen hemen aynı zamanda piyasaya çıktı. Elimize de bir adet geldi. Doğrusunu söylemek gerekirse, iPhone XR’nin cam ve metal yüzeyleri çizilmelere karşı epey dayanıklı görünüyor, ancak bir iPhone’u gönül rahatlığıyla kullanmak için kılıfı gerekli görüyoruz. Bu nedenle iPhone XR Şeffaf Kılıf, yolunu epey gözlediğimiz bir üründü.

Videoda iPhone XR ve Şeffaf Kılıf’ın buluşmasını bulabilirsiniz. Apple, ürünün açıklamasında “Şeffaf polikarbonat ve esnek TPU karışımı malzemeden üretilen ve tuşların üzerine tam oturan kılıf, rahat bir kullanıma olanak veriyor.” tabirini kullanıyor. Gerçekten de Şeffaf Kılıf sert bir yüzeye sahip, sağlamlık hissini veriyor. Bununla birlikte iPhone XR’ye tam oturuyor ve herhangi bir oynama yapmıyor.

Kılıfın arkasında kamera bölümünde, ses kapatma düğmesinde delikler var. Aynı zamanda alt kısım da, iPhone Xs ve Xs Max kılıflarında olduğu gibi boş bırakılmış. Böylelikle kılıf takılıyken çoklu dokunmatik hareketleri rahatlıkla yerine getirmek mümkün oluyor. Ses açma ve kapatma ile güç tuşları için tuş mekanizmaları var. Bu tuşların biraz sert olduğunu söylememiz gerekiyor. Ancak zaman geçtikçe yumuşaması söz konusu olabilir. Böyle bir durum söz konusu olursa, bu yazı üzerinde bir güncelleme yaparız.

Şeffaf Kılıf’ın yüzeyinde hafif sürtünme hissediliyor. Bu iyi bir şey, böylelikle cihazı kullanırken elinizden kayıp düşmesi söz konusu olmaz. Öte yandan kavisli kenar yapısı, bir mercek etkisi görüyor ve metal çerçeveye farklı bir görünüm kazandırıyor.

iPhone XR Şeffaf Kılıf, 299 TL’lik peşin satış fiyatına sahip. Bu fiyat iPhone Xs ve iPhone Xs Max için satılan silikon kılıfların fiyatıyla aynı. İlk izlenimlerimize göre iPhone XR Şeffaf Kılıf, gayet kullanışlı. Piyasada iPhone XR için daha ucuza kılıflar da bulabilirsiniz, ancak kalite ve sağlamlık açısından Apple üretimi bu kılıf gayet iyi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER