Teknoloji

iPhone satışları 2015’te PC satışlarını geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone satislari windows pc mac

Teknoloji analisti Horace Dediu, kendi tanımına göre “gereksiz eğlence” amacıyla çeşitli grafikler ve listeler hazırlamaktan hoşlanıyor. Dediu, teknoloji dünyasıyla ilgili grafiklerinde Gartner tarafından sağlanan verilerden faydalanıyor. Analistin hazırladığı son grafiğe göre, geride kalan yılda iPhone satışları Windows PC satışlarını geride bıraktı.

Mevcut satış eğilimlerinin değişmemesi durumunda 2027 yılında Mac satışlarının PC satışlarının üstüne çıkması da ihtimaller arasında yer alıyor.

PC pazarında son birkaç yıldır devam eden düşüşü durdurmanın formülü henüz bulunabilmiş değil. Üretkenlik adına daha küçük ve nispeten daha kolay taşınabilir cihazların tercih edilmeye başlanması, PC sektörüne ciddi ölçüde darbe vurmuş durumda.

Bu noktada hazırlanan grafiklerin kristal küre işlevi görmediğini ve pazar koşullarının değişkenlik gösterebileceğini bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Ayrıca söz konusu sevkiyat ve satış verilerinin araştırma şirketleri arasında değişiklik gösterebileceğini de belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER