Teknoloji

iPhone iOS 11 ile sürükle-bırak özelliğine kavuşabilir

iphone ios 11Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11, getirdiği özelliklerle iPad’i masaüstü bilgisayarlara yaklaştırıyor. Birkaç uygulamanın yerleştirilebildiği yuva, yeni dosya sistemi ve sürükle-bırak özelliği, güncellemenin iPad’e getirdiği özellikler arasında bulunuyor. Ancak bu özelliklerin tamamı iPad’e özgü kalmayacak. iPhone iOS 11 ile sürükle-bırak özelliğine kavuşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

Sürükle-bırak özelliğinin iPhone’da kullanımında bazı kısıtlamalar uygulanacak. WWDC 2017’ye katılan geliştiricilerin attığı tweetlere göre, Apple özelliğin iPhone’da sadece uygulamaların içinde çalışacağını açıkladı. Hâli hazırda özelliğin uygulamalar dışında kullanımı için bir yöntem bulunsa da, bu bir özellikten ziyade bir hata gibi görünüyor.

Sürükle ve bırak aracı, özellikle yeni Dosyalar uygulamasında faydalı olacağa benziyor. Bu uygulamaya iPhone üzerinden de erişilebilecek. Dosyalar uygulaması, iPhone ve iPad’de bulunan şarkıları, filmleri, belgeleri ve sunumları organize etmeyi kolaylaştırıyor.

iPhone iOS 11 ile daha farklı bir kullanıcı deneyimi sunabilir

iOS 11’in hâlâ beta aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla Apple’ın nihai sürümde sürükle-bırak özelliğinden vazgeçmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor. Cupertino merkezli şirketin daha fazla imkan sağlamak yerine kullanıcı deneyimini daha basit tutmayı seçebileceği de söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER