Teknoloji

iPhone ekranı gelecekte daha kaliteli ve üstün teknolojili olacak

apple iphone

iphone-6s-plus-on-inceleme-6

Bağımsız kaynaklardan gelen haberlere göre Apple gelecek nesil iPhone’larda LCD ekranlardan AMOLED teknolojisine geçmeyi planlıyor. LG ve Samsung’un 2018 yılı içinde panel tedariğine başlaması bekleniyor.

Her iki Güney Koreli şirket OLED ekran çıkışlarını artırmak için yoğun şekilde yatırım yapıyor, Apple da bu artışın arkasındaki en büyük neden olarak görülüyor. Ayrıca Japan Display şirketinin de iPhone için OLED ekran tedariğinde bulunma potansiyeli taşıyan adaylardan biri olduğu söyleniyor.

Çıkan yeni bir haber Apple’ın ayrıca AU Optronics ile birlikte çalışarak bu özel ekran teknolojisine yatırım yapmaya hazırlandığını işaret ediyor.

Focus Taiwan’ın haberinde, Apple’ın AUO’yu bir iPhone AMOLED ekran tedarikçisine dönüştürmek istediği belirtiliyor. Eğer Tayvanlı şirket Apple’ın yatırım teklifini kabul ederse, AUO yakın gelecekte satışlarını ve brüt marjını önemli oranda artırabilir.

 

 

Bu dedikodunun ortaya çıkmasının ardından AUO’nun hisse senetlerinde salı günü yüzde 5’ten fazla değer artışı meydana geldi.

Eğer anlaşma sağlanırsa, AUO ve Apple ilk kez işbirliği gerçekleştirmiş olmayacak. Şirket geçtmişte Apple’a LCD ekran tedariğinde bulunmuştu. AMOLED ekranlar konusunda da AUO daha önce Huawei ve diğer Çinli mobil cihaz üreticilerine ekran sağlamıştı. Apple’ın iPhone tedarik zincirine geri dönmek şirketin temel önceliği gibi görünüyor.

OLED ekran teknolojisine ek olarak, Apple’ın micro-LED ekran teknolojisi üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Apple’ın Tayvan’da eski Qualcomm ve AUO mühendislerinin iPhone için daha ince, hafif ve parlak ekranlar geliştirmek için çalıştığı gizli bir laboratuvarı bulunuyor.

Şu anda LG, Sharp, Japan Display gibi şirketler iPhone için LCD ekranlar üretiyor. Foxconn’un da 2018’den itibaren sadece iPhone’lar için ekran üretecek bir fabrika inşa ettiği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER