Manşetler

Apple iPhone kullanıcılarının Android’e geçişini kolaylaştıracak uygulama çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-move-to-ios-110116

Apple geçtiğimiz eylül ayında Move to iOS uygulamasını çıkararak Android kullanıcılarının dokümanlarını, fotoğraflarını, kişilerini ve diğer kişisel bilgilerini yeni bir iPhone’a kolaylıkla aktarmalarını sağlamıştı. Bu, Android kullanıcıları için genellikle zahmetli olan iOS’e geçiş işlemini kolaylaştırmıştı.

Telegraph’ın haberine göre, Apple şimdi benzer bir aracı ters yöndeki işlem için, yani iPhone kullanıcılarının Android’e daha kolay geçiş yapmasını sağlamak amacıyla sunmaya hazırlanıyor.

Apple neden böyle bir şey yapmak istesin? Gazetenin açıklaması Avrupa Birliği sınırları içinde rekabete aykırı hamlede bulunma endişesi. Avrupa’daki mobil operatörler Apple’ın iOS ekosisteminden ayrılmayı zorlaştırarak rekabeti kısıtladığını düşünüyor. Görünüşe göre, Apple bu geçiş aracıyla operatörlerin endişesini azaltmayı planlıyor. Haberde Apple’ın bu servisi çıkarmak için operatörlerle anlaştığı, ancak uygulamanın çıkış zamanının henüz belli olmadığı belirtiliyor.

Apple, normalde iOS kullanıcılarının rakip platforma geçiş yapması için işleri kolaylaştırmaz. Ancak muhtemelen telekomünikasyon operatörleri bu durumu sonu mahkemede bitebilecek bir rekabete aykırı davranış şikayeti olarak nitelendirmiştir, bu da Apple’ın sözü edilen bir adımı atmak üzere olmasına neden olmştur. Tabii ki, her şey henüz söylenti safhasında, Apple’ın neden işbirlikçi olabileceğini de iyi şekilde açıklıyor. Apple geçtiğimiz ekim ayında yeni iPhone satışlarında Android’den gelenlerin oranının en yüksek noktaya ulaştığını açıklamıştı.

Avrupa Komisyonu 2013 yılında Apple’ın mobil operatörlerle yaptığı sözleşmelerle ilgili araştırma yapmaya başlamıştı. Ancak araştırma aykırı davranışlarda bulunulduğuna dair yeterli delil elde edilemediği için bırakılmıştı.

Apple’ın Move to iOS uygulaması Android kullanıcılarını kızdırmış, uygulama Google Play Store’da 1 yıldız almıştı.

İLGİLİ HABERLER