Teknoloji

iPhone 8 konsepti ve iOS 11’in birleşimi etkileyici görünüyor

iphone 8 konseptiApple yeni mobil işletim sistemi iOS 11’i hafta içinde gözler önüne çıkarmıştı. iPhone 8 konsepti hazırlayan tasarımcılar, yeni işletim sistemini konseptlerine ekleme konusunda fazla zaman kaybetmedi. iDrop News isimli site tarafından yayınlanan görseller, iPhone 8 ve iOS 11’in görsel açıdan etkileyici bir ikili olacağının işaretini veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

Görsellerde görülen iPhone 8 konseptinin önümüzdeki sonbaharda tanıtılacak gerçek cihazla neredeyse aynı olduğu bilgisi veriliyor. Konsept tasarım ve iOS 11’in uyumu, iOS 11’li iPhone SE görselleriyle yapılan karşılaştırma sayesinde biraz daha iyi anlaşılıyor.

Sonbaharda tanıtılması beklenen iPhone 8’in pek çok dikkat çekici özelliği bünyesinde barındırması bekleniyor. Kablosuz şarj, yüz ve iris tanıma ve ekran altına yerleştirilmiş Touch ID parmak izi tarayıcısı söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Apple’ın Touch ID’yi ekran altına yerleştirip çalıştırma konusunda bazı sorunlar yaşadığı ve bu nedenle telefonun çıkışının gecikebileceği iddiaları da bir süredir etrafta dolaşıyor.

iPhone 8 konsepti “sensör çubuğu” uygulamaları hakkında da fikir veriyor

iPhone 8’in “sensör çubuğu” da kafa karıştıran noktalar arasında bulunuyor. Bu çubuğun üzerinde çift ön kamera ve yakınlık sensörü gibi bileşenlerin bulunması bekleniyor. Bu bileşenler için ekranda özel bir alan oluşturulmasının görsel bütünlüğe olumsuz bir etki yapabileceği düşünülüyor. iDrop News tarafından paylaşılan görseller, bu düşünceyi biraz olsun destekliyor. Apple’ın nasıl bir yol izleyeceği ise şimdiden çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER