Teknoloji

iPhone 8 kablosuz şarj teknolojisi olmadan gelebilir

iphone 8
iPhone 7

Apple’ın 2017 model iPhone’larının en azından birinde kablosuz şarj özelliği sunmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bu konuda da iPhone 8 öne çıkıyordu. Ancak son iddialara göre, iPhone 8 kablosuz şarj özelliği aktif hâle gelmeden raflardaki yerini alacak. Bu telefonla birlikte tanıtılması beklenen iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ta da bu özelliğin en azından ilk etapta bulunmayacağı söyleniyor.

Söz konusu iddianın kaynağı da gerçek olması ihtimalini yukarıya çekiyor. Uzun yıllardır Apple’ı takip eden tecrübeli blogger John Gruber tarafından dile getirilen bu iddia, popüler Apple duyumcuları tarafından da destekleniyor. Apple’ın kablosuz şarj aksesuarının ayrı olarak satılacağını belirten Gruber, aksesuarın eylül ayında hazır olmayabileceğini dile getirdi.

Gruber, yine de temkinli bir tavır takınmaktan geri kalmadı. Ünlü blogger, Apple’ın mühendislik ekibinin problemi birkaç hafta içinde çözebileceğini ve kablosuz şarjı telefonun eylülde düzenlenecek tanıtım etkinliği için hazır hâle getirebileceğini ifade etti.

Gruber, kablosuz şarj için donanım veya yazılım güncellemesinin gerekli olup olmadığını belirtti. Apple iPhone 7’nin portre modunu da telefonun piyasaya çıkışından yaklaşık 1 ay sonra kullanıcılarına ulaştırmıştı.

Apple’ın 2017 model telefonlarıyla ilgili olarak etrafta çok sayıda dedikodu dolaşıyor. Şirketin mevcut telefonlarının ikisinde küçük iyileştirmeler yapması bekleniyor. Bu iki telefona daha pahalı ve daha üst sınıf bir modelin de eşlik edeceği söyleniyor. Yine de, eylülde kaç adet iPhone’un tanıtılacağı hâlâ tam olarak bilinmiyor.

iPhone 8 kablosuz şarj dışında yenilikleri beraberinde getirebilir

Kablosuz şarj, Apple’ın yeni amiral gemisindeki tek çarpıcı özellik olmayacak gibi görünüyor. Şirketin Touch ID parmak izi tarayıcısını telefonda ekranın altına yerleştirebileceği söyleniyor. Dikey yerleştirilmiş çift arka kameranın artırılmış gerçeklik özellikleri barındırması da beklenenler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER