Manşetler

iPhone 7 tıslama sesi bazı yeni telefon sahiplerini rahatsız ediyor

iphone 7 tıslama

iphone 7 tıslamaiPhone 7’nin satışa çıkışının üzerinden 1-2 gün geçtikten sonra bu telefonun tıslama sesleri çıkardığına dair haberler gelmeye başladı. Sessiz bir odada kayda alınan bir iPhone 7, tıslama sesinin özellikle bu tarz sesleri kafasına takan kişileri fazlasıyla rahatsız edebileceğini gösteriyor.

Aslına bakarsanız, birçok kaynak bunun çok önemli bir sorun olmadığını söylüyor. Apple bu konuyla ilgili herhangi yorum yapmazken, sorun da çok yüksek sayıda kullanıcıyı etkilemiyor gibi görünüyor.

Web genelinde yapılan tartışmalar ve yorumlar, bu sesin yüksek güçlü bir işlemci veya neredeyse herhangi bir elektronik parçanın çıkarabileceği bir bobin sesi olduğu söyleniyor. Bu sesin işlemcinin ağır yük altında olduğu zamanlarda ortaya çıkabileceği ve herhangi bir telefonda da, ağır yük altındayken dikkatli şekilde dinlendiğinde duyulabileceği belirtiliyor.

Şimdiye kadar bu tarz garip sesleri sadece bilgisayarlardan duyardık. Eğer bu ses iPhone 7’lerde, daha önceki telefonlardakine göre daha fazla rahatsız edici oluyorsa, seleflerine göre çok daha güçlü olan A10 işlemcinin bunda önemli bir payı bulunuyor olabilir.

Lifehacker sitesinin belirttiğine göre, bu tarz sesler bilgisayarlarda duyulduğunda, çözüm için herhangi bir yöntem pek bulunmuyor. iPhone 7 gibi mühürlenmiş, herhangi bir parçasına kullanıcı tarafından erişilemeyen telefonlar için de değişimden başka çözüm yok gibi görünüyor. Eğer yurt dışından satın aldığınız iPhone 7’de bu tarz sesler duyuyorsanız ve hâlâ satın aldığınız şehirdeyseniz, satın aldığınız yere uğrayıp durumu onlara da kontrol ettirmeniz yerinde bir hamle olabilir. Apple’ın bu sorunun yaşandığı telefonları ücretsiz değiştirdiği de söyleniyor.

Söz konusu iPhone 7 tıslama probleminin geniş çapta olup olmadığını, telefon biraz daha fazla insana ulaştığında öğrenmemiz mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER