Teknoloji

iPhone 7 SIM kilitsiz olarak ABD’de satışa sunuluyor

iphone 7 sim free

iphone 7 sim freeTürkiye’de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışına başlayan Apple, şimdi ABD’de de yeni akıllı telefonlarının SIM kilitsiz versiyonlarını sunuyor. Yeni modellerin bu ülkede satılan SIM kartsız modelleri herhangi bir mobil operatörlerle kullanılabiliyor. Ayrıca bu durum, ABD’den iPhone 7 veya iPhone 7 Plus satın almayı düşünenlerin de daha rahat hareket edeceği anlamına geliyor.

Apple, iPhone 7 için ABD fiyatlarının 649 dolar, daha büyük ekranlı iPhone 7 Plus için ise 769 dolardan başladığını hatırlatıyor. SIM kilitsiz cihazlar her renk ve depolama kapasitesi seçeneğiyle sunuluyor. Ancak şu an için sadece Apple’ın çevrim içi mağazası üzerinden SIM kartsız iPhone satışı yapılıyor. Mağazadan alma seçeneği henüz bulunmuyor.

ABD’de SIM kilitsiz iPhone’lar için stok durumu şu an için pek rahat görünmüyor. Çoğu modelde tahmini teslimat süreleri 3-4 hafta olarak verilirken, bu süre simsiyah renkli versiyonda 6-8 haftaya çıkıyor. Bu süreler, özellikle SIM kartsız cihazların Apple’ın perakende mağazalarına da girmesiyle birlikte daha aşağı çekilecektir.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ABD’de satışa çıkalı bir ay kadar oldu, ancak geçen yıllarda olduğu gibi müşterilerin SIM kilitsiz seçenekler için beklemeleri gerekti. Bu durum özellikle ABD dışından gelip bu ülkeden iPhone satın almak isteyenlerin kafasını karıştırıyor. Bu müşteri kitlesi için en uygun seçenek T-Mobile tarafından satılan iPhone’lar oluyor. Bu arada ABD dışındaki ülkelerde Apple, haftalardır SIM kilitsiz iPhone satışı yapıyor. Türkiye’de satılan iPhone’larda da SIM kilidi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER