Manşetler

iPhone 7 Plus sızıntısı Smart Connector’un varlığını gösteriyor

iphone 7 plus4.7 inç ekranlı iPhone 7’ye dair en net görüntüler geçtiğimiz gün ortaya çıkmıştı. Henüz bu görüntüler sıcaklığını kaybetmeden, 5.5 inç ekranlı iPhone’a ait olduğu iddia edilen kareler de internette dolaşmaya başladı. Weibo tarafından yayınlanan iPhone 7 Plus fotoğrafları, iPhone 6s Plus’a fazlasıyla benzeyen bir tasarımı ve Smart Connector girişinin varlığını gösteriyor. Stok kodlarından hareketle Apple’ın “iPhone 7 Pro” isimli bir model de hazırlayacağı söylense de, henüz bu konuda somut bir bilgi bulunmuyor.

iPhone 7 ile birlikte Home tuşunun da kapasitif bir yapıya bürünebileceği söyleniyordu. Fotoğraflara bakınca bu iddiayı doğrulamak pek mümkün olmuyor, ancak tuşun tasarımının değiştiği net biçimde görülüyor.

Sızan fotoğraflara bakıldığında Home tuşunun hatlarının daha net belirlendiği görülüyor. Tuşun etrafını mevcut uzay grisi modellerde rastlanmayan gümüş bir halka çevreliyor. Hali hazırda diğer renklerdeki iPhone’larda Home tuşu gümüş veya altın rengiyle çevreleniyor. Dolayısıyla ortada küçük de olsa bir değişim olduğu söylenebilir.

Cihazın arka paneline bakıldığında ise yeni kamera bileşenlerine ilişkin dedikoduların doğruluğunu gösteren unsurlar dikkat çekiyor. Yeniden tasarlanan anten şeritlerinin varlığı da ayrıca göze çarpıyor. Üst köşede çift kameralı kurulum rahatlıkla görülüyor. İki kameranın da 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor.

Smart Connector girişi ise arka panelin alt kısmında yerini alıyor. Apple’ın iPhone 7 Plus için Smart Connector’ı çeşitli prototiplerde test ettiği, ancak nihai üründe bu girişi tercih etmeyeceğine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti. Smart Connector’ın 5.5 inç ekranlı iPhone’da nasıl bir amaç doğrultusunda kullanılacağı konusunda halen somut bir bilgi bulunmuyor.

iPhone 7 Plus eylülde tanıtılacak

Sızan fotoğraflarda arka paneldeki Apple logosunun içinin boş olduğu görülüyor. Bu da ortada prototip bir tasarım olduğu ihtimalini artırıyor. Dedikodu ve iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse eylül ayını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER