Manşetler

iPhone 7 Plus’ın çift arka kamerasıyla çekilen fotoğraflar ortaya çıktı

iphone 7 plus
iphone 7 plus
Görsel: Sports Illustrated

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın geçen çarşamba günü gerçekleşen tanıtımının hemen ardından Apple CEO’su Tim Cook, bir tweet üzerinde paylaştığı bağlantıyla 5.5 inç ekranlı daha büyük iPhone 7 Plus ile çekilmiş bazı fotoğrafları paylaşarak bu telefonun gelişmiş fotoğraf yeteneklerini sergiledi.

Sports Illustrated fotoğrafçısı David E. Klutho tarafından çekilen fotoğraflar geçtiğimiz hafta sonu oynanan Titans-Vikings Amerikan futbolu karşılaşmasına ait. iPhone 7 Plus’ı kullanan Klutho, Apple’ın 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamerasından ve yine sadece iPhone 7 Plus’a özel olan zum özelliğinden yararlanıyor.

iphone 7 plus
Görsel: Sports Illustrated

Klutho’nun çekimleri iPhone 7 Plus ve 12 megapiksel çözünürlüklü ikinci telefoto lensiyle keskin ve parlak fotoğraflar çekilebileceğini kanıtlıyor. Ancak fotoğraflara bakıldığına Apple’ın iPhone 7 reklamında dikkatini çektiği düşük ışıkta iyileştirilmiş fotoğraf çekimi yeteneği görülmüyor. Ne de olsa, karşılaşma gündüz saatlerinde oynanmış.

7 Plus’ın kamera uygulaması bu yılın sonlarına doğru gelecek bir güncellemeyle birlikte “Portre” olarak adlandırılan yeni bir özellik kazanacak. Bunun sayesinde kameralar ön plandaki yüzleri akıllı şekilde algılıyor, arka plandaki unsurlara da bulanıklaştırma efekti ekleniyor. Böylelikle DSLR kalitesinde fotoğraflar yakalanmış olacak.

4.7 inç iPhone 7’de de benzer şekilde yüksek kaliteli fotoğraf çekim yetenekleri bulunuyor. Ancak o kamerada ikinci telefoto lens ve 2x optik zum özellikleri bulunmuyor. Her iki iPhone da geçen hafta San Francisco’da düzenlenen etkinlikte Apple Watch Series 2 ve AirPods kablosuz kulaklıklarla birlikte tanıtılmıştı. iPhone 7 ve 7 Plus bu cuma günü yurt dışında satışa sunuluyor. Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ise şu an için netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER