Manşetler

iPhone 6S de 16 GB depolama alanı seçeneğine sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-iphone-6-lojik-devre-040715

iPhone 6S için dedikodular, beklentiler artıyor. Telefonun ne zaman çıkacağı, en heyecan verici özellikleri ve en büyük değişiklikleri hakkında birçok şey yazıldı çizildi, şimdi 9to5Mac sitesi yeni nesil iPhone hakkında daha fazla detayı ortaya çıkardı. Görünüşe göre, iPhone 6’nın en beğenilmeyen özelliği yeni iPhone 6S’te de bulunmaya devam edecek.

16 GB kapasite seçeneği de yeni iPhone 6S ile birlikte mevcut olacak. Apple geçen yıl iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleriyle birlikte 32 GB kapasiteli seçeneği kaldırmış, bunun yerine 64 GB ve 128 GB seçeneklerini 16 GB’lık giriş seviyesi modelle birlikte sunmuştu. Görünen o ki, Apple iPhone 6S ile birlikte bir kez daha 16 GB’lık depolama alanı seçeneğini sunacak.

iphone-6s-flas-bellek-040715

iPhone 6S’in gövdesini ve yongasetini bir yerlerden ele geçiren 9to5Mac sitesi elde ettiği bulguları paylaşmaya devam ediyor. Hem site editörlerinin analizi, hem de Chipworks teknoloji analiz şirketinin doğrulaması, yerleştirilmiş olan Toshiba Flaş Bellek yongasının 16 GB kapasiteye sahip olduğunu ve 19 nm üretim sürecini temel alarak geliştirildiğini ortaya çıkarıyor.

Buna rağmen 9to5Mac sitesi Apple’ın 16 GB yongayı sadece test amaçlı olarak kullanma ihtimalinin bulunduğunu da söylüyor. Ancak bunun iyimser bir tahmin olabileceğini, Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller’in bundan birkaç hafta önce söylediklerinden Apple’ın 16 GB kapasiteli versiyonu tutarak iCloud ve Music servislerini ön plana çıkarmayı tercih edebileceğini dile getirdi. Ayrıca iOS’in boyutunun daraltılması ve güncellemeler için gerekli alan boş alan gereksiniminin küçültülmesi de 16 GB kapasiteli modelleri daha kullanışlı ve verimli hâle gelebilir.

 

iPhone 6S’in 12 megapiksel kamera ve 4K video kayıt özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Bu durumda çekilecek fotoğraf ve videoların da büyüklüğü fazla olacak, 16 GB’lık kapasite de bunlarla kısa sürede dolma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Bununla birlikte 9to5Mac sitesinin bazı iyi haberleri de bulunuyor. iPhone 6S’in lojik devresini detaylı şekilde inceleyen site Apple’ın devre kartının büyüklüğünü önemli derecede küçülttüğünü, çekirdek yongaya da daha fazla bileşen eklediğini keşfetti. Bu durum performans ve güç verimliliği bakımından önemli kazanımlar anlamına geliyor. Ayrıca Apple, Apple Pay için kullanılan NFC yongasını da güncelleyerek güvenliği artırıyor.

iphone-6s-govde-040715

Öte yandan 9to5Mac sitesi iPhone 6S’in iPhone 6’dan biraz daha büyük olacağını saptamış, ancak sadece 0.16 mm’lik boy ve 0.13 mm’lik en artışı olacak. Yine de, son kullanıcılar aradaki farkı ayırt etmekte zorlanacaktır.

Görsel açıdan epey benzeseler de, iPhone 6S’in iPhone 6’nın ufak tefek oynamalara sahip bir versiyonundan ötesi olmasını bekleyebiliriz. Her ne kadar Apple 16 GB kapasiteli depolama seçeneğini tutmaya devam edecek gibi görünse de.

İLGİLİ HABERLER