Manşetler

iPhone 6 Plus dokunmatik ekran sorunu için Apple’dan tamir programı

iphone 6 plus dokunmatik

iphone 6 plus dokunmatikApple, iPhone 6 Plus’ta sıklıkla gözlenen ve şikayet konusu olan “dokunmatik ekran problemi” ile ilgili bir yeni tamir programı başlattı. Söz konusu problem dahilinde iPhone 6 Plus dokunmatik ekranı işlemez hâle geliyor ve üst kısmında ince, gri bir çizgi oluşuyordu.

Apple’a göre, sorun telefonun sert bir zemin üstüne sık sık düşürülmesinden kaynaklanıyor. Şirket, tamir masrafının tamamını karşılamayacak, bunun yerine cihazın tamirini 520 TL’lik servis ücreti karşılığında gerçekleştirecek. Yani, iPhone 6 Plus’ınız bu dertten muzdaripse, 520 TL karşılığında sorunun üstesinden geleceksiniz.

Apple’ın tamir programıyla ilgili olarak hazırladığı özel sayfada, bazı iPhone 6 Plus cihazlarının sert yüzeye birden fazla kez düşürülmesi veya üstüne aşırı baskı uygulanması sonucu ekranda kırpışma veya çoklu dokunma sorunları gibi durumların oluştuğunu kaydediyor. Bu semptomlara uyan, ayrıca çalışır hâlde, ekranları da çatlamamış veya kırılmamış iPhone 6 Plus’lar için Apple, Türkiye’de 520 TL karşılığında servis hizmeti sunuyor.

Apple, daha önce bu sorun nedeniyle cihazını tamir ettirmiş olanlara, ödedikleri tutar ile şimdiki tamir programı kapsamında belirlenen ücret arasındaki farkı iade edeceğini de söylüyor. Şirket, bu tarz bir tamir işlemi gerçekleştirmiş olan müşterileriyle iletişim kurmaya başladı. Ancak bu kapsama giren müşterilere süreci hızlandırmaları için Apple Teknik Destek birimi ile irtibat kurmaları da tavsiye ediliyor.

İLGİLİ HABERLER