Teknoloji

iPhone 6 NFC desteği ve Apple’ın yeni mobil ödeme sistemini taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-5s-inceleme-00026

Apple uzun zamandır NFC’yi iPhone’a eklemekte direndi, ancak görünüşe göre şirket, iPhone 6 ile aynı zamanda çıkarmayı planladığı mobil ödeme sisteminin muhtemelen bir parçası olacağı için en sonunda bu teknolojiyi kucaklayacak. Wired’ın haberine göre, Apple’ın gelecek nesil akıllı telefonları Google Wallet ve benzerleriyle rekabet edecek yepyeni mobil ödeme sistemi platformunu barındıracak.

Yakın Alan İletişim veya kısaca NFC olarak adlandırılan teknolojinin de bu stratejinin bir parçası olacağı söyleniyor. Yine de, Apple’ın tüketicilere cüzdanlarını iPhone’larıyla değiştirmelerini sağlayacak mobil ödeme sisteminin başka hangi niteliklere sahip olacağı şu an için bilinmiyor.

The Information tarafından temmuz ayında verilen bir haberde Apple’ın kredi kartı şirketleri ve bankalarla mobil ödeme sistemi projesiyle ilgili olarak görüşmeler yürüttüğü belirtilmiş, bir kaynak Visa’nın bu girişimi desteklemek için anlaşma imzaladığını kaydetmişti. Aynı haberde NFC’nin Apple’ın yaklaşımında rol aldığı belirtilmiş, ayrıca sızan çeşitli iPhone 6 çizimlerinde de bu teknoloji için gerekli donanımın yer aldığı dikkat çekmişti.

Mobil ödeme sistemleri pazarındaki şirketler içinde henüz tam anlamıyla uçuşa geçen ve hakimiyet kuran bir şirket bulunmuyor. Bu durum Türkiye’de de, ABD’de de, dünyanın diğer ülkelerinde de aynı. Ancak Apple bu alanda kendisini güçlü bir konumda bulabilir. Zaten şirket şu anda iTunes ve App Store sayesinde milyonlarca kullanıcının kredi kartı bilgilerini elinde tutuyor. Ayrıca iPhone 5s ile birlikte gelen güvenlik özelliği TouchID de mevcut.

Apple’ın üstünde çalıştığı sistem ne olursa olsun, birçok rakibin bulunduğu bir alanda başarılı olması için eksiksiz, basit ve sezgisel olmalı. Zaten bu üç nitelik Apple’ın her ürününde bulunuyor, bu da Cupertino şirketinin önünde büyük bir fırsatın bulunduğunu gösteriyor. 9 Eylülde detayları görmeyi bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER