Manşetler

Apple iPhone SE ve 9.7 inç iPad Pro’yu 21 Mart haftasında tanıtacak

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone se

Apple’ın yeni bir 4 inç ekranlı iPhone ve 9.7 inç ekranlı iPad’i mart ayı içinde tanıtması bekleniyor. Daha önceki haberler ve söylentiler bu etkinliğin 15 Mart tarihinde düzenleneceğini işaret ediyordu. Ancak gelen son haberler muhtemel iPhone SE ve daha küçük ekranlı iPad Pro‘nun 21 Mart haftasında tanıtılacağı şeklinde.

Güney Koreli UnderKG’nin haberine göre, Apple bu hafta içinde Apple çalışanlarından 22 Mart civarını boş tutmalarını, muhtemelen bir etkinlik nedeniyle istedi. Eğer bu haber doğru çıkarsa etkinlik yaklaşık bir hafta ötelenmiş olacak demektir.

Haberi veren söz konusu sitenin flaş Apple haberleri konusunda fazla ünü bulunmuyor, ancak 2014 yılında hem iPhone 6 hem de iPhone 6 Plus’ın incelemelerini, bu telefonlar tanıtılmadan önce gerçekleştirmişti.

Bu arada BuzzFeed News’in Apple’a yakın kaynaklardan aldığı habere göre, şirket beklenen ürünlerin tanıtımını 21 Martta, 22 Martta San Bernardino teröristlerinden bir tanesinin iPhone’unun kırılması konusuyla ilgili olarak devletle yapılacak görüşmeden bir gün önce gerçekleştirecek.

Gelecek nesil 4 inç’lik iPhone’un üretimine mart ayında beklenen duyurudan önce başlandığı söyleniyor. Cihazın metal gövde, mevcut iPhone 6s’inkine benzer kavisli kenarlara sahip tasarım, yine bu cihazdaki gibi A9 işlemci ve Apple Pay için NFC desteği barındıracağı söyleniyor. Cihazın önceleri iPhone 6c ve iPhone 5se olarak adlandırılacağı iddia ediliyordu, ancak son zamanlarda adının iPhone SE olacağı konuşulmaya başlandı.

Mart ayındaki etkinlikte beklenen bir başka cihazda 9.7 inç ekranlı yeni bir iPad olacak. Bu cihazın iPad Air 3 olması bekleniyordu, ancak son bir haftadır gelen haberler Apple’ın bu cihazı 12.9 inç ekranlı iPad Pro’nun daha küçük ekranlısı olarak çıkaracağını işaret ediyor. Yeni 9.7 inç modeli profesyonel seviyede kılmak için A9X işlemci, manyetik Smart Connector bağlantısı ve dört hoparlörlü kurulum eklenebilir.

Apple’ın mart ayında beklenen etkinliği Apple Watch için yeni kayışların çıkışına da sahne olacak gibi görünüyor. Bunun yanı sıra şirketin bu etkinlikte yeni MacBook bilgisayarlar çıkarmasını da bekleyebiliriz.

Apple’ın yeni iPhone SE ve iPad cihazlarıyla ilgili etkinlik davetini önümüzdeki birkaç gün içinde netleştirmesini ve davetiyeleri basın kuruluşlarıyla paylaşmasını bekliyoruz. Detaylar her zaman olduğu gibi en hızlı ve güncel şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER