Teknoloji

iPhone 5c için gelen sipariş kesintileri talep düşüklüğünü işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple son çeyrek için iki Çinli üreticiye verdiği iPhone 5c siparişlerinde kesintiye gitti. Wall Street Journal tarafından verilen habere konu olan bu hamle, daha düşük fiyatlı iPhone için gelen talebin beklenenden daha düşük kaldığını ortaya koyuyor. Kaynaklar talep düşüklüğünü telefonun yüksek fiyatına bağlıyor.

iphone-5c-on-inceleme-10

Her ne kadar kesintiye gidildiği Apple tarafından doğrulanmasa da, Çinli web sitesi C Technology renkli akıllı telefonların günlük ortalama üretim adedinin 300 binden 150 bine gerilediğini aktarmıştı. Ne var ki, Wall Street Journal’ın kaynakları bu dramatik kesintinin Apple’ın bütün tedarikçilerini kapsadığını düşünmüyor. Pegatron’a yüzde 20’den daha az bir kesinti yapması söylenirken Foxconn’a da üçte bir oranında azaltmaya gitmesi bildirilmiş.

Söz konusu teknoloji şirketleri ürünün popülaritesine göre üretiminde azaltmalar yapabiliyor. Benzer bir durum iPhone 5 için de meydana gelmiş, Apple zamanında bu ürünün parçaları için verdiği siparişlerde azaltmaya gitmişti. Wall Street Journal, Apple’ın dördüncü çeyrek için verdiği iPhone 5s siparişlerinde artırıma gittiğinin de altını çizdi.

Birçok perakendeci ve mobil operatör geçtiğimiz ay içinde iPhone 5c için piyasaya çıkıştan önce gelen ön sipariş miktarının beklenenden düşük kaldığını kaydetmişti. Apple piyasaya çıktığı ilk haftasonunda dokuz milyondan daha fazla iPhone satışı gerçekleştirmişti, ancak bunun büyük çoğunluğunun iPhone 5s olduğuna inanılıyordu.iPhone 5s ve iPhone 5c gelecek ayın başından itibaren Türkiye’de de piyasada olacak. iPhone 5c’nin ülkemizde nasıl bir grafik sergileyeceğini de ilgiyle takip edeceğiz.Tim Cook ve kurmayları 28 Ekimde düzenlenecek bir toplantıyla Apple’ın dördüncü mali çeyrek finans raporunu tartışacak. Tahmin ediyoruz ki, o toplantıda ekibe iPhone 5c’nin performansıyla ilgili sorular da yöneltilecektir.

İlgili >> Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER