Manşetler

iPhone 5C bu sefer bir çizilmezlik testinde görüntülendi (videolu)

Apple’ın plastikten yapılmış rengarenk kasalara sahip olacağı söylenen iPhone 5C’si bu seferde bir çizilmezlik testinde görüntülendi. Tayvanlı Apple Daily web sitesinin yayınladığı video iPhone 5C’nin mavi renkli versiyonunun kasasını yakından görmemize olanak sağlıyor.

iphone-5c-video-2208013-1

Videoda bir kişi mavi renkli iPhone 5C kasasını araba anahtarları ve madeni paralarla birlikte kilitli bir poşete katıyor ve daha sonra da bu poşeti tüm gücüyle sallayarak içindekilerin birbirine hızlı şekilde çarpmasını sağlıyor. Daha sonra aynı kişi kasayı poşetten çıkarıyor ve eline bir anahtar alarak yüzeyini bizzat çizmeye çalışıyor.

Yüksek çözünürlüklü olmadığı için detaylar tam olarak anlaşılmıyor, ancak iPhone 5C kasasının yüzeyi çizilmemişe benziyor. Bu arada video iPhone 5C’nin beyaz, yeşil ve kırmızı renkli plastik kasalarını da görmemizi sağlıyor. Hatta hassas ölçüm aletiyle bu kasanın kalınlığının ölçüldüğünü de video sayesinde görüyoruz.

iphone-5c-video-2208013-2

24.55 x 59.13 x 8.98 mm.’lik ölçüleriyle iPhone 5C mevcut iPhone 5’ten biraz daha büyük olacak gibi görünüyor. Ayrıca videoda iPhone 5’in halefi olacağı söylenen iPhone 5S’e ait bir görüntü de yer alıyor. Bu cihazın da eylül ayında düzenlenecek muhtemel bir etkinlikte iPhone 5C ile birlikte tanıtılması bekleniyor. iPhone 5S ile ilgili görüntüde cihazın arkasında çift LED flaşın kullanılmış olduğuna dikkat çekiliyor.

iphone-5c-video-2208013-3

Yayınlanan bu videonun gerçekten doğruları söyleyip söylemediğini kestirmek zor. Bazıları bu videodaki iPhone 5C’nin bir çeşit koruyucu filmle sarıldığını ve bu nedenle çizilmediğini söylerken abazıları da videonun tamamen sahte olduğunu iddia ediyor. Her ne olursa olsun, bu video sayesinde eylül ayında beklenen iki yeni ürünü yakından görme fırsatı buluyoruz.

Apple’ın 1o Eylülde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla yeni iPhone’u veya iPhone’larını tanıtacağı söyleniyor. Cupertino şirketi henüz resmi davet gönderiminde bulunmadı.

İlgili >> Apple Daily, 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER