Teknoloji

iPhone 4’te aşırı ısınma problemi yaşanıyor mu?

iPad’in piyasaya çıkışının ardından bu tableti satın alan bazı kullanıcılar tablet cihazlarının dışarıdaki güneş altında aşırı ısındığı konusunda şikayette bulunmuşlardı. iPhone 4’te de benzer bir sorunun olup olmadığı merak ediliyordu ki, HardMac tayfası iPhone 4’ün telefon soğuyana kadar onu kilitleyen termal koruma sisteminin serin bir odada bile çalıştığının farkına varmışlar.

Apple’ın teknik tavsiyelerine göre iPhone 4 35 santigrat derecelik sıcaklığa kadar problem olmadan çalışıyor. HardMac editörleri ise telefonun bulunduğu ortamın sıcaklığının sadece 25 santigrat derece olduğunu belirtmişler. Telefon bir saat boyunca ne şarj edilmiş ne de aktif bir şekilde kullanılmış. Üstelik telefonun tekrar işlevsel hâle getirilmesi için yeniden başlatmaya ihtiya duyulmuş.

Bu durum bir rastlantıdan öte birşey olmayabilir. Ancak 1 GHz’lik Apple A4 işlemcinin soğutmasıyla ilgili bazı şüpheleri de uyandırmıyor değil. iPhone 4’ü önceden satın alma şansına sahip kullanıcılardan değerli yorumlarını bekliyoruz.

İlgili – HardMac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER