Teknoloji

iPhone 3GS Güney Kore’de yeniden piyasaya sürülüyor

iphone 3gs

iphone 3gsApple iPhone 3GS, Güney Koreli mobil operatör SK Telink tarafından yeniden piyasaya sürüldü. VentureBeat‘in haberine göre, bir depoda kutular hâlinde bir parti malın bulunmasının ardından, elde kalmış olan bu orijinal paketli ürünler piyasaya sürüldü.

Mobil operatör telefonu 44 bin won (yaklaşık 189 TL) fiyat etiketi karşılığında, kontratsız olarak satıyor. 2009 yılında piyasaya sürülen iPhone 3GS, Turkcell ve Vodafone tarafından Türkiye’de satışa sunulmuştu. 8 GB’lık model için sözleşmeli başlangıç fiyatı 99 TL olarak belirlenmişti.

Telefonlar neredeyse on yıldır kullanılmadığı için, SK Telink bunların her birinin pilinin çalışır durumda olup olmadığını test edecek. Daha sonra da onları satmak için yeniden paketleyecek. Pili çalışsa bile, veri bağlantı hızı epey düşük olacaktır. Üstelik telefon mevcut çoğu iOS uygulamasını çalıştırmayacaktır. Buna ek olarak daha eski ve büyük boyutlu SIM kartın kullanılması gerekecek. Eğer bozulursa, tamir edilmesi de zor olacak. Bunun dışında emektar iPhone 3GS, telefon görüşmeleri yapmak veya SMS alıp göndermek gibi temel telefon işlerini yapmaya devam edecektir. Üstelik kulaklık jakı da var.

iPhone 3GS Haziran 2009’da tanıtılmıştı. O zamanlar bu telefonda Kes-Kopyala-Yapıştır, 3 megapiksel otomatik odaklı kamera, iPhone’u Bul gibi özellikler ön plana çıkarılıyordu. Aynı zamanda bu telefon, Apple’ın plastik gövdeli son iPhone modeli olmuştu. Şirket daha sonra metal ve camı malzeme olarak kullanmaya başladı. En yüksek kapasiteli 32 GB’lık versiyonun fiyatı ise o zamanlar 1500 TL-2000 TL arasındaydı. Şu anda Apple’ın en ucuz iPhone modeli olan iPhone SE, 2000 TL’nin biraz üstünde bir fiyattan satılıyor.

İlgili Video

İLGİLİ HABERLER