Manşetler

iPhone 4 ve iPhone 3GS iOS 6’nın bazı yeniliklerinden mahrum kalacak

ios-6-navigasyon

Apple mümkün olduğu kadar çok müşterisinin iOS işletim sisteminin en son sürümünü kullanması için izin veriyor, ancak sonbaharda gelecek yazılım güncellemesi eski cihazlara yenilerine getirdiği kadar yenilik sunmayacak gibi görünüyor. Birinci nesil iPad ve üçüncü nesil iPod touch’ın alamayacağı iOS 6 güncellemesinin bazı önemli özellikleri güncellemeyi alacak nispeten daha yeni cihazları ıskalayacak.

Örneğin, Harita uygulaması içinde yer alan Flyover adlı kuşbakışı gözlem özelliğiyle yol tarifi işlevi sadece A5 ve A5X işlemcili cihazları, yani iPhone 4S, iPad 2 ve yeni iPad’de kullanılabilir olacak. Yani iPhone 4 ve iPhone 3GS’te bu özellikler kullanılamayacak. Apple bunun nedenini açıklamasa da işlemcinin yetersiz olması en muhtemel neden gibi görünüyor. Bu arada iPhone 4 ile hücresel şebekeler üzerinden FaceTime görüşmeleri yapmak da mümkün olmayacak. Yine bu telefonun A4 işlemcisi kısıtlayıcı faktör gibi görünüyor.

iPhone 3GS ise daha fazla özelliği desteklememe gibi bir durumla karşı karşıya. Paylaşımlı Fotoğraf Yayınları, VIP, bayraklı e-posta işlevleri, çevrimdışı okuma listesi gibi özellikler iPhone 3GS’te yer almayacak. iPhone 3GS’in üç yaşında bir cihaz olmasını göz önünde bulundurursak bu işlevlerin yokluğu çok da şaşırtmamalı.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER