Teknoloji

iPhone 2017 modeliyle birlikte iris tarayıcısına kavuşabilir

iphone 6 plus apple italya

iphone 2017Apple’ın yeni iPhone modellerini gün yüzüne çıkarmasına artık sayılı günler kaldı. Ancak 2016 model iPhone’lar henüz resmiyet kazanmamasına rağmen, dedikodu kazanı telefonun 2017’de piyasaya çıkacak modelleri için de kaynıyor. Ortaya atılan son iddialardan birisi de, Apple’ın 2017 itibarıyla akıllı telefonlarına iris tarayıcısı ekleyeceği.

Apple’ın ikonik akıllı telefonu, 2017’de 10. yaşını kutlayacak. Bu özel yıldönümünün şerefine Cupertino merkezli şirketin 2016 model iPhone’daki değişimi sınırlı tutacağı ve bazı özellikleri 2017’ye saklayacağı söyleniyor.

Digitimes’ın haberine göre, Xintec adındaki bir şirket Apple için iris tarayıcısı üretimi gerçekleştirecek. Bu iris tarayıcıları da 2017 model iPhone’a yerleştirecek. Apple’ın önemli rakiplerinden Samsung, geçtiğimiz ayın başında tanıttığı Galaxy Note 7’de iris tarayıcısına yer vermişti.

iPhone 2017 itibarıyla tamamen yeni bir görünüme kavuşabilir

iPhone için 2017’de öngörülen değişiklikler sadece iris tarayıcısıyla sınırlı kalmıyor. Kavisli AMOLED ekran, tamamen cam kasa, Home tuşunun kaldırılması ve Touch ID parmak izi tarayıcısının ekrana yerleştirilmesi, bahsi geçen özellikler arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER