Teknoloji

iPhone 16 sızıntısı yeni ekran boyutlarını bir kez daha doğruluyor

iphone 16

Apple’ın iPhone 16 serisinde ekran boyutlarında değişikliğe gideceği iddiası bir süre önce gündeme gelmişti. Ünlü duyumcu Sonny Dickson tarafından X’te yapılan bir paylaşım da yeni iPhone’ların ekran büyüklüğünü bir kez daha görmeyi sağlıyor.

Apple’ın 16 Pro’da 6.3 inç büyüklüğünde bir ekrana yer vereceği söyleniyor. 16 Pro Max’te ise ekran büyüklüğünün 6.9 inç olacağı belirtiliyor. 16 Plus’ta 6.7 inç ekran büyüklüğünün muhafaza edileceği ifade edilirken, standart iPhone 16’da yine 6.1 inç ekran bulunacak ve bu da en küçük ekran boyutu seçeneği olacak.

Apple’ın Pro olmaysan modellerde iki arka kamerayı yine dikey şekilde konumlandıracağı söyleniyor. Böylelikle Uzamsal Video kaydının mümkün hâle geleceği belirtiliyor.

Yeni iPhone 16’ların tamamında ekran çerçevesinin inceleceği iddialar arasında yer alıyor. Şirketin Pro modellerde 120 Hz ProMotion yenileme hızını koruyacağı ve Pro olmayan modelleri de yine 60 Hz ekranla sunacağı belirtiliyor.

Apple’ın iPhone 16’ya ve Plus versiyona daha önce 15 Pro modellerinde kullandığı Eylem butonunu eklemesi bekleniyor. Kapasitif yüzeyli bu mekanik tuşun kameralardaki yumuşak deklanşör tuşlarına benzer bir dokunma hissi vereceği söyleniyor.

iPhone 16 Plus selefinden daha düşük kapasiteli pille gelecek

Kısa bir süre önce başka bir sızıntı da yeni iPhone’ların pil kapasitelerini göstermişti. Bu sızıntı, 16 Plus haricinde tüm modellerde küçük kapasite artışlarını gözler önüne sermişti. 16 Plus’ın ise selefine kıyasla yüzde 9 daha düşük kapasiteli bir pile sahip olacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER