Teknoloji

Apple iPhone 16 serisinin tüm modellerinde ekran çerçevesini küçültecek

iphone 16 pro

Bir süre önce iPhone 16 Pro ve Pro Max’e ait olduğu söylenen üç boyutlu taslak görseller ortaya çıkmış; söz konusu görseller Apple‘ın ekran boyutlarını sırasıyla 6.1 ve 6.7 inçten 6.27 ve 6.85 inçe çıkaracağı iddiasını kuvvetlendirmişti. Ekrandaki büyümenin telefonları genişletmesi beklense de, bu genişleme tahmin edildiği kadar olmayacak gibi görünüyor.

Güney Kore merkezli Sisa Journal-E isimli yayın organının haberine göre; Apple, “Çerçeve Azaltma Yapısı” olarak adlandırdığı bir teknoloji geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde iPhone’ların ekran çerçevesini inceltmek mümkün hâle geliyor.

16 Pro ve 16 Pro Max modellerinin sırasıyla 149.6 x 71.45 x 8.2 mm ve 163 x 77.58 x 8.2 mm boyutlarına sahip olacağı söyleniyor. Bu da yeni telefonların mevcut iPhone 15 Pro ve Pro Max’e kıyasla yaklaşık 3 mm daha uzun ve 1 mm daha geniş olacağı anlamına geliyor.

Apple’ın dört yeni iPhone modelinde “Çerçeve Azaltma Yapısı” teknolojisinden faydalanacağı söyleniyor. Bununla birlikte, mevcut bilgilere göre iPhone 16 ve 16 Plus, selefleriyle aynı ekran boyutlarına sahip olacak. Apple’ın 60 Hz yenileme hızını değiştirmesi de beklenmmiyor.

Apple iPhone 16 serisinde üç üreticiden ekran alacak

Isı dağılımının çerçeve küçültme konusunda bir sorun olduğu da haberdeki ilginç bilgiler arasında yer alıyor. Cupertino merkezli şirketin bunun için ekran tedarikçileri Samsung Display, LG Display ve BOE tarafından benimsenecek basit bir çözüm bulduğu belirtildi.

Haberin kaynaklarından birine göre, Apple’ın ekran tedarikçileri Çerçeve Azaltma Yapısı’nı uygulaması zor bir teknoloji olarak görmüyor. Ancak seri üretim başladığında Apple’ın olası bir sorun durumunda üreticiler arasındaki payları değiştirebileceği bilgisi de veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER