Teknoloji

iPhone 16 Pro modelleri birden fazla 48 megapiksel kameraya sahip olacak

iphone 15 pro inceleme apple katlanabilir iphone

Apple’ın 2024 sonbaharında beklenen bombası iPhone 16 Pro serisi, sektörün önde gelen analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya, göre yenilikçi kamera özellikleri ile pazara hâkim olmaya hazırlanıyor. Kuo’nun Medium’daki yazısında belirttiğine göre, iPhone 16 Pro’nun Ultra Geniş kamerası, 48 megapiksel çözünürlükte bir kamera sensörüne sahip olacak. Bu güncelleme, özellikle düşük ışık koşullarında, 0,5× modunda çekilen fotoğrafların kalitesini önemli ölçüde artıracak.

Öncesinde piyasaya sürülen iPhone 14 Pro, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde “piksel birleştirme” teknolojisi ile donatılmış 48 megapiksel Ana kamera bulunuyor. Bu teknoloji, sensördeki dört pikselden gelen verileri birleştirerek “süper piksel” oluşturmakta ve böylece düşük ışıkta daha iyi çekim yapılmasını sağlıyor. Kuo’nun iddialarına göre, iPhone 16 Pro modellerinde bu teknoloji, şu an 12 megapiksel olan Ultra Geniş lense de uygulanacak.

Bu yenilik, iPhone 16 Pro modellerinin Ultra Geniş modda 48-megapiksellik ProRAW fotoğraflar çekebilmesi anlamına geliyor. ProRAW fotoğraflar, daha fazla düzenleme esnekliği sağlamak ve büyük boyutlarda baskı alınabilmesi için resim dosyasında daha fazla detayı koruyor.

Geçtiğimiz yıl International Securities analisti Jeff Pu, iPhone 16 Pro’nun 48-megapiksel Ultra Geniş kamera özelliğine sahip olacağını iddia etmişti. Bu iddiaların ardından, Apple’ın yeni Ultra Geniş kamera planına dair daha fazla ayrıntı Çin’in sosyal medya sitesi Weibo’da dolaşıma girdi. Kuo’nun da dedikoduları doğrulamasıyla birlikte, bu yükseltmenin yüksek oranda olası olduğu anlaşılıyor.

Kuo ayrıca 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 17 Pro modelinin, arka kameradaki tüm sensörleri 48 megapiksel çözünürlüğe taşıyacağını belirtiyor. Kuo’ya göre iPhone 16 Pro modelinde iPhone 15 Pro Max’te tanıtılan tetraprism Telefoto kameranın yer alması beklenmekte. Ayrıca, iPhone 17 serisinde 24 megapiksel sensörlü ve altı elemanlı lens içeren geliştirilmiş bir ön kamera ünitesine yer verileceği bildiriliyor.

Özetle Apple, iPhone 16 Pro modelleriyle, gelişmiş kamera teknolojisi konusunda bir kez daha endüstri standartlarını belirlemeye ve kullanıcılarına sektörde öncü nitelikte bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Bu gelişmeler, akıllı telefon fotoğrafçılığının sınırlarını zorlamaya devam edeceğinin ve Apple’ın inovasyon konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER