Teknoloji

Apple iPhone 15 serisinin tüm üyelerinde Qualcomm X70 modeme yer verdi

iphone 15 pro max akıllı telefon

iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki küçük ama dikkat çekici değişikliklerden biri, daha yüksek 5G performansı için Qualcomm’un yeni X70 modemine geçiş yapılması olmuştu. Apple’ın bu değişikliği iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta da gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Söz konusu değişiklik, iFixit ekibinden Shahram Mokhtari tarafından X’te yapılan paylaşımla doğrulandı. Bu değişikliğin önemine dikkat çeken Mokhtari, “Apple bu yılın baz modellerine geçtiğimiz yılın Pro modellerinin anakartını yerleştirmedi. Bu modellerde de anakartı güncelledi” ifadesini kullandı.

Mokhtari’nin paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Bu aynı zamanda Apple’ın baz modellerinin sadece geçen yılın mirasını sonsuza kadar alan küçük kardeşler olmadığını da gösteriyor. Bunun için gereken ek kaynaklara rağmen, anakartlardaki bileşenleri güncel ve güncel tutmak için gerçek bir istek var gibi görünüyor.”

Bu paylaşım, Apple’ın yeni iPhone’larının tamamında Qualcomm’un X70 modemini kullandığını gösteriyor. Şirket geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 14 serisinde de tüm modellerde Qualcomm X65 modeme yer vermişti.

SpeedSmart tarafından yapılan test, Qualcomm X70 modemin 5G performansını belirgin şekilde artırdığını gözler önüne sermişti. Araştırmaya göre, en yeni iPhone’larda iPhone 14 serisine kıyasla yüzde 24 daha yüksek 5G hızlarına ulaşmak mümkün oluyor. ABD’deki iPhone sahipleri içinde bu artışı en iyi Verizon abonelerinin fark edeceği, T-Mobile ve AT&T’nin de Verizon’ı takip edeceği araştırmanın sonuçları arasında yer alıyordu.

Qualcomm X70 sayesinde iPhone 15 serisinde güç tüketimi de aşağıya çekiliyor

iPhone 15 serisinde Qualcomm X70 modemin varlığı sayesinde güç tüketiminin de aşağıya çekildiği tahmin ediliyor. Bu modem sayesinde kullanıcıların 5G baz istasyonlarından uzaklaştıkları zamanlarda bile gelişmiş bir bağlantı performansından yararlandığı belirtiliyor. Qualcomm X70 modemin amiral gemisi Android telefonlarda da mevcut olduğunu hatırlatmakta fayda var. Apple kendi mobil modemlerini geliştirmek için çalışsa da, henüz bu çalışmalarda hedeflediği noktaya ulaşabilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER