Teknoloji

iPhone 15 Pro Max DxOMark’ın kamera sıralamasında ikinciliğe yerleşti

iphone 15 pro max

Apple’ın yeni amiral gemisi, iPhone 15 Pro Max, DxOMark’ın kamera testini çok iyi bir şekilde geçerek genel klasmanda ikinci sıraya yerleşti ve selefinin tam sekiz sıra üzerinde yer aldı. DxOMark, fotoğrafların parlaklığının ve kontrastının, gece çekimlerinde bile doğru pozlama yapılmasının ve “mükemmel” cilt tonlarının etkileyici olduğuna dikkat çekti.

DxOMark’ın analizine göre; Apple’ın yeni amiral gemisi fotoğraf pozlaması, bokeh, renk ve doku performanslarında zirvede yer alıyor. Video da 15 Pro Max’in zirvede olduğu bir diğer alan. Genel sıralamada yeni iPhone’u geride bırakabilen tek telefon ise Huawei P60 Pro.

DxOMark’ın testleri, yeni iPhone’un kamerasının eksikleri konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor. Düşük ışıklı ortamlarda akıllı telefonla çekilen fotoğrafların rakiplerle çekilenlere kıyasla daha gürültülü olduğu belirtilirken, zorlu dış mekan karelerinde de dinamik aralığın biraz sınırlı olduğuna dikkat çekiliyor.

iPhone 15 Pro Max zirveyi iki puanla kaçırdı

iPhone 15 Pro Max, DxOMark’ın testinden toplamda 154 puan aldı. Listenin zirvesinde 156 puan ile Huawei P60 Pro yer alırken, Apple’ın yeni telefonunu 153 puanla Oppo Find X6 Pro takip ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER