Teknoloji

iPhone 14 Pro için 48 megapiksel kamera iddiası

iphone 15 pro max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 14 serisi çok büyük bir ihtimalle önümüzdeki yılın eylül ayında karşımıza çıkacak. Ancak serinin üyeleriyle ilgili iddialar ve öngörüler çoktan beridir etrafta dolaşıyor. Bu öngörülere iPhone 14 Pro modellerini ilgilendiren bir yenisi daha eklendi.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone 14’ün Pro versiyonlarında 48 megapiksel çözünürlüklü kamera lensi bulunacak. Hâlihazırda iPhone 13 serisinin üyelerinde 12 megapiksel çözünürlüklü ana kameralar mevcut. Eğer iddialar doğruysa, iPhone 14’ün Pro modellerinde ana kamera çözünürlüğü dört kat artmış olacak.

Daha yüksek çözünürlüklü kamera sayesinde 8K video desteğinin mümkün hâle gelmesi bekleniyor. Hâlihazırda iPhone’lar ile sadece 4K video kaydı yapılabiliyor. Kuo’nun paylaşımına göre, iPhone’la çekilen 8K videoları Apple’ın merakla beklenen karma gerçeklik başlığıyla izlemek de mümkün olacak. Başlıkta iki adet 8K ekranın bulunması bekleniyor.

Kuo daha önce de iPhone 14 serisinde hem 12 megapiksel hem de 48 megapiksel fotoğraf çekmenin mümkün olacağını belirtmişti. iPhone bunun için günümüzde pek çok Android telefonda mevcut olan “piksel birleştirme” teknolojisini kullanacak. Teknoloji sayesinde iPhone ışık koşullarının iyi olduğu ortamlarda 48 megapiksel fotoğraflar çekerken, daha karanlık ortamlarda görüntü kalitesinin korunması adına çözünürlüğü 12 megapiksele indirecek.

iPhone 14 Pro için 48 megapiksel kamera öngörüsünde bulunan Kuo, 2023’te çıkacak iPhone 15 serisini de unutmadı. Tecrübeli analist, Apple’ın iPhone 15 serisinde periskop lense yer vereceğini iddia etti.

İLGİLİ HABERLER