Dosya

iPhone 14 Pro’nun Hep Açık Ekran’ının otomatik olarak kapandığı 8 farklı durum

iphone 14 pro hep açık ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birçok iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max sahibi, bu cihazlara özel olan Hep Açık Ekran özelliğinden yararlanabiliyor. Bu özellik dahilinde ekran, varsayılan olarak açıktır, ancak kullanıcıların ilk kurulum sırasında bunu kullanmaya devam etme veya kapatmayı seçme imkanı bulunmaktadır.

Hep Açık Ekran işlevini devre dışı bırakmak istemenizin bir nedeni pil ömrü olabilir. Hep Açık ekran devreye girdiğinde ekran yenileme hızı 1Hz’e düşse bile, yine de enerji tüketimi sürer. Üstelik Kilitli Ekran araç takımlarının da kullanıcısı değilseniz, bunu kapatmayı veya en azından sadece saat ve tarihi gösterecek bir görünümü tercih edebilirsiniz.

Ne var ki, Hep Açık Ekran’ı kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız, Apple’ın bu işleve çeşitli akıllı özellikler eklediğini bilmelisiniz. iPhone 14 Pro modelleri, güç tasarrufuna destek olmak amacıyla belirli durumlarda ekranın sürekli açık biçimde kalmasını engelliyor.

Apple Hep Açık Ekran özelliğini keşfeden şirket değil. Bu özellik yıllardır Android telefonlarda var, ancak Apple, bu teknolojiyi kendi iPhone’larına getirirken diğerlerinden farklı bir yaklaşım sergiliyor. OLED panelin yenileme hızı 1 Hz’e düşürerek ekranının tümünde, düşük enerji tüketimiyle gösterim yapmaya devam ediyor. Tabii ki, bu düşük yenileme hızı iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’e has bir özellik. iPhone 13 Pro ekranlarında yenileme hızı ancak 10 Hz seviyesine düşürülebiliyordu.

Bununla birlikte Hep Açık Ekran, 1 Hz yenileme hızında bile enerji tükettiğinden Apple, açık olması gerekmediğinde ekranı tamamen kapatmanın yollarını da sunuyor. Bunlar otomatik olarak gerçekleşiyor, sizin bir müdahalede bulunmanız gerekmiyor.

İlginizi çekebilir

Apple, yayınladığı bir destek dokümanında iPhone 14 Pro ekranının tamamen kapandığı sekiz farklı durumu sıralıyor. Şirket, “Pil ömründen tasarruf etmek için ekran, aşağıdaki durumlarda tamamen kararır.” diyor ve bunları aşağıdaki gibi sıralıyor:

  • iPhone’unuz yüzüstü dururken 
  • iPhone’unuz cebinizde veya çantanızdayken
  • Uyku Odağı açıkken
  • Düşük Güç Modu açıkken
  • iPhone’unuz CarPlay’e bağlıyken
  • Süreklilik Kamerası’nı kullanırken
  • iPhone’unuzu bir süredir kullanmadıysanız (iPhone’unuz aktivite düzeninizi öğrenir ve alarm veya uyku programı ayarlamış olmanız gibi durumlar da dahil olmak üzere ekranı düzeninize uygun şekilde kapatıp açar)
  • iPhone’unuz, eşlenen bir Apple Watch’u kullanarak iPhone’dan uzaklaştığınızı algılarsa (Apple Watch’unuz iPhone’unuza tekrar yaklaştığında Hep Açık ekran açılır)

Bu durumlarda ekranın tamamen kapanmasının ek bir yararı vardır. Hep Açık Ekranlar, “yanma” adı verilen bir duruma yol açabilir. iPhone 14 Pro’nun çıkışından önceki söylentiler, ekran yanmasını önlemek için ekrandaki simgelerin fark edilmeden açılıp kapanacağını söylüyordu. Yukarıdaki senaryoların kullanımı da ekran yanması riskini düşük seviyeye indirecektir.

iPhone 14 Pro ile ilgili detayları incelememizde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER