Teknoloji

iPhone 13 için Foxconn’dan dikkat çekici öngörü

iphone 12 foxconn 13

Foxconn’un mali yılın üçüncü çeyreğine ait finans raporu, iPhone 13 hakkında dikkat çekici bir öngörü barındırıyor. Rapora göre, Mac ve iPad bileşenlerinin tedariğinde yaşanan sıkıntılar önümüzdeki dönemde iPhone’lara da uzanabilir.

Apple’ın üretim maliyetlerini azaltmak adına iPhone’larda yeni bir kamera montaj sürecine geçiş yapacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Apple, geçtiğimiz nisan ayında çip üretiminde yaşanan sıkıntıların iPhone üretimine etkisinin oldukça sınırlı olacağını belirtmişti. Temmuz ayında ise geride kalan çeyrekte tedarik sıkıntısının daha ciddi hâle geldiği ifade edilmişti.

Foxconn, geçtiğimiz mayıs ayında ise bazı çipler için bekleme süresinin bir yılı bulduğunu açıklamıştı.

Foxconn yılın ikinci çeyreğinde gelirler konusunda güçlü bir performans sergilese de, şirketin mevcut çeyrek için gelir artışı beklentisini yüzde 3 ila 15 seviyesinde tutması dikkat çekiyor. Normal şartlar altında iPhone üretiminin başladığı bu dönemde gelirler genelde daha yüksek seviyede artıyor. Ancak çip üretimi ve tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle Foxconn temkinli bir tavır takınmışa benziyor. COVID-19 salgınının Asya’daki seyri, süreçte etkili olacak gibi görünüyor.

iPhone 13 serisiyle ilgili bir diğer haber ise telefonun kamera montaj süreciyle ilgili. The Elec’in haberine göre, Apple yeni bir kamera montaj süreciyle maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor. Şimdiye kadar tedarikçilerden ikili veya üçlü kamera modülleri alan Apple’ın bu yıl itibarıyla kamera modüllerini ayrı ayrı alacağı ve montajlarını Foxconn’a yaptıracağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER