Teknoloji

iPhone 12 üretiminde kamera kaynaklı sorun iddiası

iphone 11 pro max 12 apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, 5.4 ve 6.1 inç ekranlı iPhone 12 modellerinin üretiminin ağustos ayı yerine eylülde başlayabileceği iddiasını geçtiğimiz nisan ayında gündeme getirmişti. Kuo şimdi de ultra geniş açılı kamera için lenslerinde yaşanan bir sıkıntıyı kamuoyuyla paylaştı.

Apple’ın yeni iPhone’larının tamamında ultra geniş açılı kameralar için 7P lensleri kullanılacak. Pro olmayan modellerde bu lenslerin kaplamasının yüksek nem testi sırasında yüksek sıcaklığa dayanamadığı ve çatladığı söyleniyor.

Bu sorun, Apple’ın Genius Electronic Optical isimli şirketten aldığı lenslerde görülüyor. Cupertino merkezli şirketin ikinci tedarikçisi olan Largan’ın lenslerinde ise herhangi bir sorun söz konusu değil. Kuo’ya göre, Apple da yaşanan problemi tedarikte önceliği Genius yerine Largan’a vererek çözecek.

Genius için kötü haberler bununla sınırlı kalmıyor. Sorun çözülse bile, şirketin lenslerin satış fiyatında yüzde 30’luk bir indirim yapmasının gerekebileceği belirtiliyor. Bu da kârın azalacağı anlamına geliyor.

Largan’ın açığı kapatması durumunda bu durumun iPhone 12’nin piyasaya çıkışını etkilemeyeceği belirtiliyor. Apple, iPhone 12 için gündeme gelen gecikme iddiasını daha önce doğrulamıştı. Yeni iPhone’lar, başka sorunlar nedeniyle, eylül ayında piyasaya çıkmayacak. Ancak lenslerde yaşanan sorun da şimdilik çıkışı daha da geciktirmeyeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER