Teknoloji

iPhone 12 Pro Max söküm işleminden dikkat çekici detaylar

iphone 12 pro max ifixit

iPhone 12 Pro Max Apple’ın şimdiye kadar çıkardığı en büyük boyutlu iPhone. 6.7 inç ekranına ek olarak bu telefon, inceleyenlerin belirttiğine göre en iyi akıllı telefon kamera sistemlerinden bir tanesini içeriyor. iFixit‘in gerçekleştirdiği söküm işlemi sayesinde bu etkileyici kamera sistemini diğer iPhone’lardakilerle karşılaştırmak mümkün oluyor.

iFixit ana kameranın, yani geniş açılı sensörün iPhone 12’nin sensörünü boyut açısından gölgede bırakacağını söylüyor. Yüzde 47 civarında daha büyük boyutlu olacağı belirtiliyor. Ancak daha küçük modelde olduğu gibi sensör 12 megapiksel çözünürlükte. iPhone 12 Pro Max’in, çoğu DSLR kamerada bulunan sensör kaydırmalı görüntü sabitleme sistemi ana kameraya hatırı sayılır bir hacim ekliyor.

iphone 12 pro max kameraiPhone 12 Pro Max’in L şekilli piliyse tüm mevcut iPhone modelleri içinde en büyük kapasiteye sahip olanı. 14.13 Wh kapasiteyle mini modelinin 8.57 Wh ve 12 ve 12 Pro’da bulunan 10.78 Wh kapasiteli pilin epey üzerine çıkılıyor. Ancak iFixit, bu pilin iPhone 11 Pro Max’te bulunan 15.04 Wh kapasiteli pilden biraz daha küçük kapasitede olduğuna da dikkat çekiyor.

iphone 12 pro max pil

16 bin 999 TL’den başlayan Türkiye fiyatları ile iPhone 12 Pro Max şu anda piyasada bulunan en yüksek fiyatlı iPhone, ancak bununla birlikte iFixit onun Apple’ın bu yıl iPhone’da kaydettiği en iyi ilerleme olduğunun altını çiziyor. Cihazın diğer bileşenlerden ödün vermeden 5G teknolojisini de içerdiğini vurguluyor. iFixit’in iPhone 12 Pro Max söküm işlemlerini ve videosunu bu bağlantıda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER