Teknoloji

iPhone 12 Pro’nun ekran ve kameraları için dikkat çekici iddialar

iphone 11 pro max şeffaf kılıf 12

iPhone 12 olarak anılan yeni iPhone serisi hakkındaki sızıntı ve iddialar çok uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Apple’ın yeni iPhone’larda farklı bir tasarıma, 5G desteğine ve LiDAR sensörüne yer vereceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Şimdi de EverythingApplePro ve ünlü duyumcu Max Weinbach, iPhone 12 Pro modelleri hakkında dikkat çekici bazı iddiaları gündeme taşıdı.

Bu paylaşıma göre, Pro modellerin 6.1 ve 6.7 inç büyüklüğündeki ekranları 120Hz yenileme hızına sahip olacak. Apple böylelikle Pro modellerini Galaxy S20 ve diğer rakipleriyle aynı çizgide konumlandıracak. Apple’ın 90Hz gibi bir “ara formül” seçeneği sunmak istemediği için iPhone’da hızlı ekran konusunda acele etmediği söyleniyor.

iPhone 12’nin Pro modellerinin kamera performansı bakımından da önemli ilerlemeler sunacağı belirtiliyor. Düşük ışıkta daha hızlı otomatik odaklama, daha iyi görüntü sabitleme ve yeni nesil akıllı HDR beklenen iyileştirmeler arasında sayılıyor. Apple’ın otomatik odaklamayı iyileştirmek için LiDAR sensöründen yararlanması, 3 kat optik yakınlaştırma ve iyileştirilmiş dijital zum da beklenen diğer yenilikler arasında gösteriliyor. Apple’ın test ettiği 64 megapiksel sensörün otomatik odaklama performansından memnun kalmadığı ve bu nedenle kamera çözünürlüğünün artırılmayacağı da iddialar arasında yer alıyor.

iPhone 12’nin baz modellerinin arkasında iki kameranın bulunması beklenirken; LiDAR ile telefoto özelliklerine bu modellerde yer verilmeyeceği söyleniyor. OLED ekranın ise iPhone 12 ailesinin tamamında bir standart olacağı belirtiliyor.

6.7 inç ekranlı iPhone 12 Pro 4400 mAh pil taşıyabilir

Diğer iyileştirmelerin ise daha az dikkat çekici, ancak yine işlevsel olacağı söylenebilir. Apple’ın Face ID sensörünü küçülteceği, ancak buna rağmen sensörün görüş açısının biraz daha genişleyeceği iddia ediliyor. Apple’ın 6.7 inç ekranlı modelde 4400 mAh kapasiteli bir pile yer vermesi de beklentiler arasında yer alıyor. 5G desteği ve 120Hz ekranın varlığını düşününce pil kapasitesinin artırılması mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

iPhone 12 Pro hakkındaki bu iddialar kulağa mantıklı gelse de, Apple’ın son anda bu değişiklikleri yapmaktan vazgeçebileceğini de unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz iddialara her zaman temkinli yaklaşmanın önemini bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER