Teknoloji

iPhone 12 mini MagSafe ile en fazla 12W şarj hızına çıkabiliyor

iphone 12 mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yakında satışa çıkacak iPhone 12 mini modeli şirketin yeni MagSafe kablosuz şarj aksesuarıyla diğer iPhone 12 modellerine göre daha yavaş şarj edilecek. MacRumors‘a göre, bu durum Apple’ın yeni güncellenen destek dokümanından anlaşılıyor. Ne var ki, aynı dokümanın Türkçe versiyonunda iPhone 12 mini ile ilgili bu durum yer almıyor.

iPhone 12, iPhone 12 Pro ve yakında yurt dışında satışa çıkacak iPhone 12 Pro Max modellerinin üçü de MagSafe üzerinden 15W güce kadar şarj edilebilecek. Ancak iPhone 12 mini için şarj hızı 12W ile sınırlı olacak. Maksimum 12W’lık güç dağıtımı biraz hayal kırıklığı yaratabilir, ancak iPhone 12 mini’nin standart Qi kablosuz şarj adaptörüyle sahip olduğu 7.5W’lık şarjdan daha yüksek hız elde edileceğini unutmamak gerekiyor.

iPhone 12 mini hemen her açıdan iPhone 12 ile aynı özellikleri paylaşıyor. Bunların arasında Apple’ın A14 Bionic yongası, çift kamera sistemi, 5G şebekeleri için destek de bulunuyor. Hepsi 5.4 inç ekranlı ve daha küçük boyutlu bir gövdeye sığdırılıyor.

iPhone 12 mini yurt dışında 6 Kasım tarihinden itibaran ön siparişe açılıyor. 13 Kasım’da da dağıtımlar ve mağazalarda satışı başlayacak. Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ise henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER