Teknoloji

iPhone 12, iOS 17.4 ile 15W Qi2 kablosuz şarj desteği kazandı

iphone 12

Apple, iOS 17.4 güncellemesini mart ayının ilk günlerinde yayınlamıştı. Güncellemenin en dikkat çeken yönü Avrupa Birliği Dijital Pazarlar Yasası ile uyumluluk sağlaması olmuştu. Ancak iOS 17.4’ün getirdiği tek büyük yeniliğin bu olmadığı anlaşılıyor. iPhone 12 de güncellemeyle 15W Qi2 kablosuz şarj desteği kazandı. Macworld sitesi tarafından yapılan test, bu özelliğin varlığını doğruluyor.

iPhone 12’lerin kablosuz şarj desteği daha önce 7.5W ile sınırlıydı. Dolayısıyla ortada hatırı sayılır bir sıçrama olduğunu belirtmek gerekiyor. 15W Qi2 kablosuz şarj desteği iPhone 13 ve iPhone 14 modellerine aralık ayında iPhone 13 ve 14 serilerine eklenmişti.

Qi2 standardı yakın zamanda piyasaya sürüldü ve manyetik hizalama desteğinin yanı sıra daha iyi kablosuz şarj verimliliğiyle birlikte geliyor. Bunun ürkütücü derecede tanıdık gelmesi ise tesadüf değil. Apple, Qi standartlarını yayınlayan Kablosuz Güç Konsorsiyumu’nun (WPC) yöneticileri üyelerinden biri. Kısacası Qi2’nin ilham kaynaklarından biri de Apple’ın MagSafe standardı.

iPhone 12, MagSafe uyumlu olmayan Qi2 adaptörleriyle de 15W şarj edilebilecek

Artık Apple’ın 2020 model amiral gemisi iPhone’larından birine sahip olan ve MagSafe uyumlu olmayan bir Qi2 kablosuz şarj adaptörü kullanmak isteyenler, 15W şarj desteğinden yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER