Manşetler

iPhone 11 Pro ve gelecek diğer Apple ürünleri için son ipuçları

yurt dışı telefon harcı iphone 11 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, sonbahar ile birlikte yeni ürünlerini gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Cupertino merkezli şirkete dair isabetli haberleri ve öngörüleriyle tanınan Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple’ın önümüzdeki dönemdeki ürün yol haritasıyla ilgili dikkat çekici bilgiler verdi. Gurman’a göre; Apple, iPhone 11 serisinde Pro modelleriyle birlikte hem rakiplerine karşı eksik olduğu noktaları kapatacak, hem de güçlü yönlerini geliştirecek.

Apple’ın yeni iPhone modellerini, her yıl olduğu gibi, eylül ayında tanıtması bekleniyor. Eylül ayı içinde satışa sunulacak yeni modellere yönelik esas beklentiler ise 2019’un son üç aylık dönemine yoğunlaşmış durumda. Apple, geçtiğimiz yılın sonunda iPhone satışlarında aradığını bulamamış ve hedeflerini tutturamamıştı. Şirket, 2019’da bu durumu tersine çevirmeyi ve hem donanım satışları hem de servislerinin performansıyla yılı güçlü şekilde bitirmeyi hedefliyor.

Apple’a sonbaharda hareket getirecek tek ürün iPhone 11 olmayacak gibi görünüyor. iPad Pro’nun da daha iyi kameralar ve daha hızlı işlemcilerle yenilenmesi bekleniyor. Şirketin iPad ailesine giriş seviyesinde konumlanacak daha büyük ekranlı bir model de ekleyeceği söyleniyor. MacBook Pro da elden geçirilecek Apple ürünleri arasında sayılıyor. AirPods ve HomePod gibi ses ürünlerinin yenilenmesinin planlandığı iddia ediliyor.

Yenilenmiş Mac Pro ve monitörünü piyasaya sürmeyi planlayan Apple, bir yandan da yazılım ve servisler alanında önemli bir hamleye hazırlanıyor. iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac’in yeni yazılımları sonbaharda yayınlanacak. Video abonelik servisi Apple TV+ ve oyun abonelik servisi Apple Arcade de sonbaharda faaliyete geçecek.

Apple’ın yeni ürünlerine yönelik beklentiler ise şu şekilde:

iPhone

  • Apple bu yıl da, 2017’den bu yana yaptığı gibi, üç yeni iPhone çıkaracak. “Pro” iPhone modelleri, iPhone Xs ve Xs Max’in takipçisi olacak. iPhone XR’ın devamı niteliğindeki bir model de Apple’ın portföyünde yer alıyor.
  • Pro iPhone’ların ana özelliği, yeni arka kamera sistemi olacak. Bu sisteme üçüncü bir sensör eklenecek. Söz konusu sensörle ultra geniş açılı fotoğraf ve videolar çekilebilecek. Ekstra kamera sayesinde iPhone sahipleri uzaklaştırma yapabilecek ve daha geniş bir görüş açısı yakalayabilecek. Sensörler, üç kareyi eş zamanlı olarak yakalayacak ve yeni yapay zekâ birleştirilen fotoğrafı otomatik olarak düzeltecek. Yeni sistemle daha yüksek çözünürlüklü kareler yakalanacak. Buna ek olarak, düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflar da daha net hâle gelecek.
  • Üst sınıfta konumlanan iPhone’ların video kayıt yetenekleri de seleflerine kıyasla ciddi ölçüde gelişecek ve profesyonel video kameralarınkine yaklaşacak. Apple, kullancıların canlı video kaydı yaparken video üzerinde düzenleme gerçekleştirmelerini mümkün kılacak bir özellik geliştirdi.
  • Yeni iPhone’ların bir diğer önemli özelliği ise ters kablosuz şarj sistemi olacak. Böylelikle kullanıcılar, kablosuz şarj desteğine sahip diğer telefonları veya uyumlu kutuya sahip AirPods’larını iPhone’ları üzerinden şarj edebilecek. Apple böylelikle Samsung ve Huawei gibi önemli rakipleriyle arasındaki bir farkı kapatmış olacak.
  • Apple yeni modellerinde suya dayanıklılığı da artıracak. Yeni iPhone’ların suya dayanıklılığının mevcut modellerdeki 30 dakika sınırının çok daha ötesinde olması bekleniyor.
  • Yeni modellerde 3D Touch teknolojisinin yerine Haptic Touch teknolojisi kullanılacak. Apple bu konuda ilk adımını geçtiğimiz yıl iPhone XR ile atmıştı.
  • Yeni iPhone’ların hepsinde A13 işlemci kullanılacak. Yonganın içinde şirkette “Matrix” veya “AMX” isimleriyle anılan bir yardımcı işlemci bulunacak. Bu işlemci, bazı yoğun matematik gerektiren görevleri yerine getirerek ana işlemciyi rahatlatacak. Söz konusu işlemcinin bilgisayar görüşü ve artırılmış gerçeklik konularında ciddi katkılar sağlaması bekleniyor.
  • Yeni iPhone’larda 5G desteği bulunmayacak. 5G’li iPhone’lar için 2020’yi beklemek gerekiyor. 2020 model iPhone’larda 3D arka kameralar da bulunacak. Böylelikle telefonların artırılmış gerçeklik özellikleri güçlenecek.

iPad

  • Apple bu yıl içinde orta segmentte konumlanan yeni bir iPad Air ve iPad mini çıkarmıştı. Şirketin şimdi de iPad Pro serisini yenilemesi ve okullarda kullanıma yönelik yeni bir iPad’i tanıtması bekleniyor.
  • 11 ve 12.9 inçlik iPad Pro’ların iPhone’lara benzer bir değişimden geçmesi öngörülüyor. Kameraların iyileştirilmesi ve işlemcinin güçlendirilmesi, yapılacaklar arasında öne çıkıyor. Görsel açıdan bir değişiklik ise beklenmiyor.
  • Giriş seviyesinde konumlanacak yeni iPad’in ise 10.2 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı belirtiliyor.

Apple Watch, AirPods ve HomePod

  • Apple Watch, geçtiğimiz yıl yeni bir tasarım ve daha büyük ekranlarla yenilenmişti. Bu yılki değişikliklerin daha mütevazı olması bekleniyor. Odak noktasının watchOS 6 güncellemesinde olacağı belirtilirken, seramik ve titanyum modellere dair ipuçlarını iOS 13’ün ilk sürümlerinden birinde görmek mümkün oluyor.
  • Apple’ın mevcut AirPods’tan daha pahalı yeni bir model üstünde çalıştığı da söyleniyor. Suya dayanıklı ve gürültü önleme özelliğine sahip bu modelin çıkışı için gelecek yıl işaret ediliyor. Apple geçtiğimiz mart ayında eller serbest Siri desteğine ve daha uzun pil ömrüne sahip yeni bir AirPods çıkarmıştı.
  • Apple’ın gelecek yıl daha ucuz bir HomePod’u da piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor. Yeni modeldeki tiz hoparlörü sayısının yediden ikiye ineceği belirtiliyor.

Mac

  • Apple, 16 inç ekrana sahip yeni bir MacBook Pro’yu tanıtmayı planlıyor. Yeni modelde ekran çerçevesinin inceleceği ve böylelikle cihazın 15 inçlik MacBook Pro ile aynı alanı kaplayacağı belirtiliyor.
  • Yeni dizüstü bilgisayar, Apple’ın 2012’de fişini çektiği 17 inçlik MacBook Pro’dan bu yana çıkardığı en büyük bilgisayar olacak. Şirketin bu ürünle profesyonel kullanıcıların bağlılığını muhafaza etmeye çalıştığı söylenebilir.
  • Apple daha önce tanıttığı Mac Pro ve 32 inçlik XDR Pro Display‘i de bu yıl içinde satışa sunacak.

İLGİLİ HABERLER