Teknoloji

iPad Pro aslında USB 3.0 desteğine sahip

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-pro-151015

Apple’ın yeni büyük ekranlı iPad Pro, şirket tarafından pek ön plana çıkarılmayan gizli bir özelliği de içeriyor, o da USB 3.0 uyumlu Lightning konnektörü.

iFixit sitesinin hafta içinde gerçekleştirdiği iPad Pro söküm işleminde USB 3.0 desteğini işaret eden bazı uyumlu parçalara rastlandı. Ars Technica sitesi de Apple’ın ultra büyük tableti iPad Pro’nun çok yüksek hızlarda veri iletim hızlarını desteklediğini kaydetti.

Daha önceki iPad’ler daha eski olan USB 2.0 standardını destekliyor. Bu USB standardında teoride en fazla 480 Mbps, diğer bir deyişle saniyede 60 MB veri iletim hızına ulaşmak mümkün oluyor. Halbuki USB 3.0 on kata varan hızlara ulaşabiliyor, 5 Gbps veya 625 MB/s hıza teoride çıkabbiliyor.

Grafik tasarım, fotoğrafçılık, video gibi, iPad Pro’nun en başta hedeflediği kullanıcı kitlesinin uğraştığı işlerde büyük boyutlu dosyalarla sıklıkla çalışılır. İşte bu nedenle daha yükse veri iletim hızına izin veren USB 3.0 standardının desteklenmesi iPad Pro’nun en büyük avantajlarından bir tanesi oluyor.

Tabii ki, ortada bir sorun var. O da henüz Lightning-USB 3.0 adaptörünün bulunmaması. Apple bu özel aksesuarı sununcaya kadar daha yüksek veri iletim hızlarından yararlanmak pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. Apple fanatikleri cihazı mevcut USB 2.0 kablolarıyla test ediyor ve söylediklerine göre bu aksesuarların USB 3.0 kriterini karşılaması için hatırı sayılır miktarda ek pine ihtiyaç duyacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER