Teknoloji

iPad Pro’nun konuşulan özellikleri: 12.2 inç ekran, 7 mm. kalınlıklı gövde, çift hoparlör

ipad-pro-031114

Japon web sitesi MacOtakara tarafından yayınlanan yeni bir haber, iPad Pro’nun daha önce konuşulan özelliklerinde değişikliğe gidildiğini gösteriyor. Daha önce aralarında The Wall Street Journal ve Bloomberg’in bulunduğu yayın organları iPad Pro’nun 12.9 inç bir ekranla geleceğini öne sürmüş olsa da, yayınlanan son haberde tabletin 12.2 inç bir ekran barındıracağı bilgisi yer alıyor.

iPad Pro’yu Microsoft Surface ile karşılaştıran MacOtakara, tablette yatay kullanım modunun öncelikli tercih olacağını belirtti. 2010 yılında piyasaya sürülen ilk iPad’den bu yana Apple önceliği düşey kullanım moduna veriyor. Haberde iPad Pro’nun kullanım moduna bağlı olarak üst ve altta veya solda ve sağda stereo hoparlörlere de sahip olacağı bilgisi yer alıyor. iSight kamera, Touch ID parmak izi tarayıcısı ve Lightning girişinin yeri ise değişmiyor.

iPad Pro’nun kalınlığının ise iPad Air 2 ile iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın arasında bir yerde olacağı söyleniyor. Bu da tabletin kalınlığının tahmini 7 mm. civarında olabileceği anlamına geliyor. İlk etapta bu yılın aralık ayında piyasaya çıkacağı iddia edilen iPad Pro’nun 2015’in başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER