Teknoloji

Yeni iPad Pro için dikkat çekici işlemci iddiası

ipad pro 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yakında yeni iPad modellerini tanıtması bekleniyor. Şirketi yakından takip eden kaynakların verdiği bilgiye göre, iPad Pro serisi Apple’ın M1 işlemcisine benzer bir işlemciyle yenilenecek.

Apple’ın yeni iPad Pro’larını önümüzdeki ay tanıtması bekleniyor. Geçmişte şirketin iPad mini’yi yenileyebileceğine dair haberler de gündeme gelmişti. Bu yeni iPad mini’nin iPad Air’inkine benzer şekilde daha küçük çerçevelere sahip olacağı söyleniyor. Dolayısıyla nisan ayında bu yeni iPad mini’yle tanışmak da sürpriz olmayacağa benziyor.

Yeni iPad Pro’ların en dikkat çekici yönü ise işlemci olacak gibi görünüyor. Apple’ın Mac’lerde kullanmaya başladığı M1 işlemciye benzer bir işlemciyle iPad Pro’ları yenileyeceği söyleniyor. Söz konusu işlemcinin performans bakımından M1’e benzer bir seviyeye yerleşmesi sürpriz olmayacaktır.

Gelişmiş kameralar da bahsi geçen özellikler arasında bulunuyor. Genel görünüşte ve boyutlarda ise değişim beklenmiyor. 12.9 inç ekranlı modelde mini LED panelin tercih edileceği söyleniyor. Bu yeni panelin eski iPad Pro’ya kıyasla daha parlak görüneceği ve kontrast seviyesinin yükseleceği belirtiliyor.

İddialara göre, yeni iPad Pro Thunderbolt girişi de barındıracak. Böylelikle tabletin monitörler, sabit diskler veya diğer aksesuarlarla kullanımı da mümkün hâle gelecek. Bu girişin baz hızının da standart USB-C girişinden fazla olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER