Manşetler

Video: iPad Air 4 (2020) Kutusundan Çıkıyor

ipad air 4 kutu açılımı

Apple, Eylül etkinliğinde yeni Apple Watch ve iPad modellerini tanıtmıştı. Bunların arasında dördüncü nesil iPad Air da yer alıyor. iPad Pro’nun tasarımını ve USB-C portunu alan yeni tablet, 5nm tabanlı Apple A14 Bionic işlemciyle de yüksek performans vadediyor. 5799 TL’den başlayan fiyatlarla geçtiğimiz hafta Türkiye’de satışa sunulan iPad Air 4’ün 256 GB kapasiteli ve sadece Wi-Fi özellikli versiyonu elimize ulaştı. Videoda tableti kutusundan çıkarıyor, iPad Air 4 kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz.

iPad Air’ın kutusundan çıkanlara baktığımızda bizi pek fazla sürpriz beklemiyor. Geçtiğimiz ilkbaharda çıkan ve kutu açılışını yaptığımız iPad Pro 2020’nin kutusundan çıkanları burada da görüyoruz. Tabletin USB-C portu olduğu için her iki ucu da aynı tipte olan USB-C kablo var. Bu arada Apple, 18W şarj adaptörünü de kutudan eksik etmiyor. Apple Watch ve iPhone 12 modellerinde şarj adaptörü kaldırılsa da, Apple iPad satın alan birçok müşterinin ilk kez bir Apple ürününe sahip olduğu düşüncesiyle şarj adaptörünü tutmayı sürdürüyor. Garanti belgesi ve kullanım kılavuzu da kutudan çıkanlar arasında yer alıyor. Bizim tabletimiz sadece Wi-Fi özellikli olduğu için SIM kart yuvası için iğne görmüyoruz.

ipad air 4

Videoda her iki tableti yan yana getiriyoruz. Tasarımları ve fiziksel büyüklükleri aynı, ancak iPad Air’ın 10.9 inç ekranının etrafını biraz daha kalın bir çerçeve sarıyor. Face ID yerine üst kenara yerleştirilmiş güç butonuna entegre edilmiş Touch ID parmak izi okuyucusu bulunuyor. İlk kurulum sırasında cihazı yatay veya dikey tutuşunuza göre rahatlıkla kullanabileceğiniz parmak izlerini ekleyebilirsiniz. Bir iOS cihazının kurulumunda gördüğümüz yedekten geri yükleme, Apple kimliği ve Wi-Fi gibi bilgileri yakındaki başka iOS cihazından aktarma gibi adımları da görüyoruz.

Her şey bittiğinde iPadOS 14 yüklü tablet kullanıma hazır hâle geliyor. Apple’ın iPad için bulunan hemen her uygulaması iPad Air’da yüklü şekilde karşımıza çıkıyor. Bunlardan dilediğinizi tutabilir, dilediğinizi de ana ekrandan kaldırabilirsiniz. App Store’daki geniş iPad uygulama kütüphanesinden de yararlanabilirsiniz.

ipad air 4 ve ipad pro 2020

iPad Air ile kullanılabilecek çeşitli aksesuarlar da elimizde. Bunlardan en dikkat çekici olanı Magic Keyboard. Geçtiğimiz ilkbaharda yeni nesil iPad Pro’larla birlikte çıkan, üstünde Magic Keyboard klavye ve izleme dörtgeni bulunan bu aksesuarı 4. nesil iPad Air ile de kullanabilirsiniz. Bu aksesuar ile tablet gerçek anlamda bir dizüstü bilgisayara dönüşüyor. Öte yandan ilk kez 2018 sonlarına doğru 2018 model iPad Pro ile tanıtılan ikinci nesil Apple Pencil’ı da iPad Air 4 ile kolaylıkla eşleştirip kullanabilirsiniz.

Bu aksesuarlar ile iPad Air’ın sunduğu deneyim daha da zenginleşiyor. Buna ek olarak, tableti kalınlığı ve ağırlığı artmadan muhafaza etmek ve taşımak, gerektiğinde de bir şeyler izlerken ya da görüntülü görüşme yaparken rahatlıkla kullanmak isteyenler için da Smart Folio aksesuar önerilir. Bu aksesuarı da kutusundan çıkarıyoruz.

Çok yakında detaylı bir iPad Air 4 incelemesi Teknoblog’da olacak. Ayrıca iPad Air 4 ile iPad Pro 2020 modellerinin karşılaştırmasını da yapmayı planlıyoruz. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bunları bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER