Manşetler

Video: iPad Pro (2020) Kutusundan Çıkıyor

ipad pro 2020 kutu açılımı

Apple’ın mart ayının ortasında duyurusunu gerçekleştirdiği 2020 model iPad Pro, hafta içinde Türkiye’de satışa sunuldu. 6399 TL’den başlayan fiyatlarla iPad Pro’yu satın almak mümkün. Elimize de 11 inç iPad Pro’nun 1 TB kapasiteli ve Wi-Fi + Hücresel versiyonu ulaştı. Videoda bu yepyeni tableti kutusundan çıkarıyor, kurulumunu yapıyor ve ilk turu da birlikte atıyoruz.

2020 model iPad Pro’nun kutu tasarımında herhangi bir değişiklik yok. Ambalajı kaplayan naylonu kolaylıkla çıkararak kapağını kaldırdığımızda karşımıza gümüş renkli iPad Pro çıkıyor. Tabletin altında ise öncelikle bir zarf görüyoruz. Bu zarfın içinde kullanım kılavuzu, garanti belgesi gibi kağıtlar, bir çift Apple çıkartması bulunuyor. Ayrıca elimizdeki tablet hücresel bağlantı destekli olduğu için SIM kart yuvasını çıkarmaya yarayan iğneyi de görüyoruz.

Daha sonra ise 1 metre uzunluğundaki USB-C kablosunu ve 18W şarj adaptörünü görüyoruz. Şarj adaptörünü ilk kez 2018 model iPad Pro ile birlikte görmüştük. Geçen yıl da iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in kutusunda çıkmaya başlamıştı. iPad Pro ile iPhone veya diğer akıllı telefonları da şarj edebilirsiniz. Her iki ucu da USB-C olan kablo, eğer elinizde varsa, MacBook Pro veya Air ile bağlantıyı da kolaylıkla yapmayı sağlayacaktır.

11 inç iPad Pro’nun kurulumunu 5-10 dakika arasında bir sürede tamamladık. Kurulum esnasında iPhone 11 Pro Max’i tabletin yanına getirerek Wi-Fi şifresi veya Apple kimlik bilgileri girme gibi işleri atladık. Bunlar akıllı telefondan yeni tablete taşındı. Eğer önceden de bir iPad kullandıysanız ve elinizde bir iTunes veya iCloud yedeği varsa, iPad Pro’ya bunu geri yükleyerek deneyime kaldığınız yerden, yeni cihazınızla devam edebilirsiniz. Öte yandan kurulum sırasında Face ID’ye yüz tanıtma işlemini de gerçekleştirdik.

2020 model iPad Pro ile ilgili ilk yorumlar

Tüm bu işlemlerin ardından iPad Pro kullanıma hazır hâle geliyor. iOS 13.4 ile yüklü olarak gelen iPad Pro, bu sayede izleme dörtgeni veya fare desteğini en baştan sunuyor. Eğer elinizde bir Magic Trackpad veya Magic Mouse varsa, bunları iPad Pro ile kullanabilirsiniz. Ayrıca Smart Keyboard Folio da iPad Pro’nun 2020 model versiyonları için sunulmaya devam ediliyor.

Tabii ki, esas olarak mayıs ayında satışa çıkacak Magic Keyboard’u bekliyoruz. iPad Pro’nun yeni modeliyle birlikte duyurulan bu yeni klavyeli kılıf, barındırdığı izleme dörtgeni sayesinde, iPad Pro’yu gerçekten bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmaya daha fazla yakınlaşmamızı sağlayacak. Aynı zamanda iPad Pro’nun durduğu açıyı esnek şekilde ayarlamak da mümkün olacak. Magic Keyboard’un kenarında bulunan USB-C portu sayesinde iPad Pro’yu klavyeli kılıf üzerinden şarj edebilecek, USB-C portunu da başka işler için kullanabileceksiniz.

Apple Pencil da iPad Pro deneyimini daha da zenginleştirecek bir aksesuar olmayı sürdürüyor. 2018’de tanıtılan ikinci nesil Apple Pencil’ı yeni iPad Pro ile hızlı şekilde eşleştirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Videoda bu işlemi de gösteriyoruz. Ayrıca arkada yer alan geniş açılı kameradan ve LIDAR sensöründen de kısaca bahsediyoruz. Yakında yayınlayacağımız incelemede bu LIDAR sensörünün ne gibi artırılmış gerçeklik deneyimleri kazandırdığına da yakından bakacağız.

Bunun dışında 11 inç iPad Pro, daha önce deneyimlediğimiz 2018 model iPad Pro ile aynı deneyimi sunmayı sürdürüyor. Parlak ve keskin bir görsel deneyim sunan Retina ekran, güçlü hoparlörler yine mevcut. A12Z Bionic işlemci de performans çıtasını daha yukarı taşıyacaktır. İncelemede bu işlemcinin nasıl bir performans sunduğuna da yakından bakacağız.

2020 model 11 inç iPad Pro ile ilgili sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz. Çok yakında yayınlayacağımız incelemede sorularınıza da cevap vermeye çalışacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER