Teknoloji

iPad Air 4 için önemli iddialar

Apple 10.5 inç iPad Air ve Apple Pencil destekli iPad mini'yi duyurdu

Apple’ın iPad portföyündeki çeşitliliğin epey fazla olduğu söylenebilir. iPad Air serisi de bu portföydeki en güçlü seçenekler arasında yer alıyor. Çin’den gelen haberler, iPad Air 4 için bazı önemli değişiklikleri işaret ediyor.

İddialara göre, iPad Air 4’te ekran büyüklüğü 11 inçe çıkacak. Buna ek olarak, Lightning girişinin yerini de USB-C girişinin alacağı söyleniyor. Tedarikçilere dayandırılan iddialara göre, yeni iPad Air tasarımı itibarıyla 11 inç ekranlı iPad Pro‘ya yaklaşacak. Buna rağmen, Apple’ın iPad Air 4’te de Touch ID sensöründen vazgeçmeyeceği iddia ediliyor.

Apple son birkaç yıldır iPad modellerinin ekran büyüklüklerini düzenli olarak artırıyor. Dolayısıyla iPad Air 4’te de ekranın büyüyeceği iddiası kulağa mantıklı geliyor. Apple’ın iPhone 11 serisinde ve yeni iPhone SE’de kullandığı A13 Bionic işlemcisine iPad Air 4’te de yer vereceği söyleniyor.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle tabletlere olan talep artmış durumda. Apple’ın da bu artan talep nedeniyle iPad’ler için LG’ye yeni LCD panel siparişi verdiği söyleniyor. Yeni iPad Air’in ne zaman çıkacağı konusunda ise henüz ortada somut bir iddia bulunmuyor.

Apple, iPad Air 4 ile birlikte 10.8 inç ekranlı yeni bir iPad Pro modelini de tanıtabilir. Yeni iPad mini içinse oklar 2021’i işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER