Manşetler

iOS 7 için untethered jailbreak aracı evasi0n 7 çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 7 için bir jailbreak aracı bekleyenlere müjde! “evad3rs” ekibi iPhone, iPod touch ve iPad kullanıcılarının iOS yazılımını özelleştirmelerine olanak sağlayan “evasi0n 7” jailbreak aracı yayınlandı. “Untethered” nitelik taşıyan bu araç kullanıcıların cihazlarını jailbreak özelliğini kaybetmeksizin ve her seferinde yeniden jailbreak işlemi uygulamaya gerek bıraktırmadan kapatıp açmalarına olanak sağlıyor.

evasi0n-7-jailbreak-231213

evasi0n 7 aracı hem OS X hem de Windows tabanlı makinelerde kullanılabiliyor. Kullanıcıların iOS cihazlarını USB üzerinden bilgisayara bağlamaları ve daha sonra evasi0n 7 yazılımında bulunan jailbreak tuşuna tıklamaları gerekiyor. Hemen ardından süreç başlıyor, iOS işletim sistemine root erişimi sağlanıyor ve Cydia yazılımı kuruluyor.

iPhone veya iPad’in jailbreak edilmesi Apple tarafından konulan kısıtlamaların kaldırılması anlamına geliyor. Kullanıcılar ek uygulamalar, eklentiler ve temaları jailbreak işlemiyle birlikte gelen Cydia uygulama mağazası üzerinden ekleyebiliyor. Burada normalde Apple App Store’da yer almasına izin verilmeyen uygulamalar da bulunuyor.

Jailbreak işlemi yapacak kullanıcılara dikkatli olmaları noktasında uyarıda bulunuluyor. evad3rs ekibi herhangi bir problem yaşanacağını düşünmediklerini, yine de buna garanti veremeyeceklerini kaydediyor, “evasion 7’yi tüm riskleri kabul ederek kullanın” tavsiyesinde bulunuyor. Kullanıcıların jailbreak işlemi yapmadan önce cihazlarının bir yedeğini almaları yerinde olacaktır.

evasi0n 7 jailbreak aracı, iOS 7’nin iOS’in diğer versiyonlarından ne kadar farklı olduğu göz önünde bulundurulduğunda büyük bir başarı olarak görülebilir. Belki de, baştan aşağı yenilenen iOS 7’de açılmış olması muhtemel yeni delikler jailbreak aracının gerçeğe dönüşmesini mümkün kılmıştır.

İlgili >> evasi0n 7 Jailbreak

İLGİLİ HABERLER