ManşetlerUlaşım

iOS in the Car bu sefer bir videoyla kendini gösterdi

Yazılımcı Steven Troughton-Smith Apple’ın henüz çıkarmadığı iOS in the Car işlevine yakından bakma fırsatı veren bir video yayınladı. iOS 7.0.3 yazılımı içindeki emülatörü kullanan yazılımcı, iOS 7.1 ile birlikte sunulması beklenen araç içi bilgi sistemi yazılımının nasıl çalıştığını gösteriyor.

ios-in-the-car-290114

iOS in the Car dokunmatik ekranları, düğmeleri, direksiyonları veya otomobil içinde yer alan diğer panel kontrol mekanizmalarını destekleyecek. iOS in the Car’ı kullanırken iPhone’u da başka işi için kullanmak mümkün olmayacak. iPhone ekranında görünen ne varsa o, bilgi sistemi üzerinden de görüntülenecek ve belirli Apple uygulamalarında kilitlikalacak. Klavye bulunmuyor, bu da tüm yazdırma işlemlerinin Siri tabanlı sesli komutlarla gerçekleştirileceğini gösteriyor.

Ana ekran tuşuna basıldığında açılan çoklu görev arayüzü uygulamalar arasında geçişi ve müziği kontrol etmeyi sağlıyor. Ne var ki, bu kullanıcı arayüzü üzerindeki çalışmalar henüz bitmemişe benziyor.

Yine daha önce Troughton-Smith tarafından paylaşılan fotoğraflar Apple’ın kullanıcı arayüzünde önemli değişiklikler yaptığını, 2013 yazında gösterilen iOS in the Car arayüzüyle şimdiki kullanıcı aryüzünün çok farklı olduğunu göstermişti.

Apple iOS in the Car işlevini ilk kez Haziran 2013’te düzenlenen WWDC’de göstermişti. Bu özelliğin 2014 içinde büyük otomobil üreticilerinin yollara çıkaracağı otomobillerde yer alması bekleniyor. Gözler Serbest modlu Siri, Apple Haritalar üzerinden uydu navigasyonu, telefon görüşmeleri, müzik dinleme ve iMessage gibi özellikleri araç içi bilgi sistemi üzerinden kullanmak mümkün olacak.

İlgili >> 9to5Mac, YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER